Zemlje Kvinte od PR traže sud o OVK

Zemlje članice Kvinte zatražile su od kosovskih vlasti da skupština donese odluku o formiranju specijalnog suda koji će se baviti zločinima OVK, piše Ekspreš.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

19:13

Default images

Kako navodi taj list, članice Kvinte (SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Italija) dale su do znanja kosovskim vlastima da će pitanje osnivanja specijalnog suda biti preneto u Ujedinjene nacije ukoliko kosovska skupština ne bude donela odluku o tome.

"To bi bio dug proces i štetan za Kosovo", navodi se u pismu koje su uputile zemlje Kvinte kosovskim vlastima, piše "Expreš".

Pet država u pismu navodi da o mandatu Euleksa i osnivanju suda ne može biti nikakvog dialoga, već se to mora usvojiti.

Specijalni istražni tim je u procesu okončanja istrage, a Kosovo treba da donese odluku o sudu pre nego što se to desi, istaknuto je pismu u kome se navodi i da će biti i drugih zakonskih koraka koji će se preduzeti u budućnosti.

Zemlje Kvinte smatraju da ovo ne treba da se shvati kao kritika u pokušaju Kosova da osnaži pravosuđe i zakone, nego kao pozitivan korak, jer je taj "proces fokusiran na pojedince".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: