Četvrtak, 13.03.2014.

11:45

RS: Bačena bomba u pun autobus

Vozač gradskog autobusa u Banjaluci poginuo je u eksploziji bombe koju je jedan muškarac oko 11h bacio u autobust dok je stajao na stanici i primao putnike.

Izvor: B92, Beta

Default images

Portal buka.com prenosi da su dva putnika lakše povređena i da je bomba bačena na liniji 2 Banjaluka - Trn, jednoj od najfrekventnijih linija u Banjaluci. Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja je potvrdila da je od eksplozije bombe lakše povređen učenik Poljoprivredne škole i to van vozila - na stanici.

"Nakon ukazane lekarske pomoći u službi Hitne pomoći, učenik je pušten kući", precizirala je portparol MUP-a Srpske.

Očevici tvrde da je bombu ubacio čovek obučen u crno, koji je potom pobegao prema tržnom centru "Tempo".

"Autobus se zaustavio na stanici. Prišao je mlađi muškarac obučen u crno i bacio bombu u autobus. Nastao je haos", kazao je listu "Glas Srpske" jedan od putnika autobusa. Drugi je Nezavisnim novinama rekao da je mladić ušao u autobus i bacio bombu na vozača.
Fotografija osumnjièenog Željka Stevanoviæa (Fotografija preuzeta sa sajta ATV)
Kako prenosi taj banjalučki list, generalni direktor banjalučkog "Auto-prevoza" Dejan Mijić izjavio je da je poginuo vozač ovog preduzeća sa inicijalima B.T. On je potvrdio da su dva putnika autobusa lakše povređena. Jedan od njih prevezen je na Odeljenje otorinolaringologije u Kliničkom centru Banjaluka, javlja ATV.

Taj list piše i da gradom odjekuju sirene policije i hitne pomoći, kao i da je porodica stradalog vozača doša na lice mesta, jer njegovo telo još uvek nije pomereno zbog istrage.

Banjalučke "Nezavisne novine" javljaju da policija traga za Željkom Stevanovićem, koji se sumnjiči za ubistvo vozača Bore Topića i napad na autobus.

Specijalci su opkolili njegovu kuću u gradskom naselju Lazarevo, piše dnevnik koji saznaje da je Stevanović već četiri godine u konfliktu sa nastradalim vozačem čiji je automobil, navodno, ranije zapalio.

Portparolka Centra javne bezbednosti Banjaluka Marija Markanović izjavila je agenciji Srni da je zbog ovog događaja blokiran saobraćaj u ulicama Knjaza Miloša, Ivana Gorana Kovačića i Prote Nikole Kostića, kao i da se vozila preusmeravaju na alternativne pravce.

Očekuje se da će više detalja o ovom slučaju policija saopštiti u toku dana.

Policija za sada sumnja na jednu osobu koja je ranije bilo u sukobu sa poginulim vozačem, ali nema nikakve potvrde da je baš ta osoba bacila bombu.

Potraga za "bombašem" je u toku, kao i uviđaj na mestu napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

14 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: