Dačić: Potpuno jedinstvo u Vladi

Premijer Ivica Dačić izjavio da u Vladi postoji potpuno jedinstvo i saglasnost da je borba protiv kriminala i korupcije prioritet i da je to u interesu zemlje.

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2014.

13:43

Default images

"Oko toga u Vladi nema dilema ni nejedinstva, ni na nivou stranaka, niti članova Vlade. Gradimo bolju Srbiju, bez kriminala i korupcije i od toga nema odustajanja", navodi se u izjavi premijera.

"Napredak koji je ostvaren u dijalogu sa Prištinom i rezultati u borbi protiv kriminala i korupcije prepoznati su i od Evropske unije kao ključni kriterijumi za otvaranje pregovora o pristupanju EU, koji počinju 21. januara", naveo je Dačić, a prenela Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.

Premijer je izjavio da te "vrednosti podrazumevaju uspostavljanje vladavine prava i jednakosti pred zakonom svih građana, bez obzira na društveni status, finansijsku moć i političku pripadnost".

I u narednom periodu, kako je naveo Dačić, ključna poglavlja i kriterijumi u evropskim integracijama će, pored dijaloga sa Prištinom, biti Poglavlja 23. i 24. koja se tiču pravde, bezbednosti i borbe protiv kriminala i korupcije.

Na tim principima je i formirana ova Vlada i u najboljem je interesu Srbije da se takva politika i beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije nastavi, saopštio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: