Kamenicama na Srbe u Đakovici

Predsednik privremenog organa opštine Đakovica Kosta Belošević izjavio je da su Albanci kamenovali autobus sa raseljenim Srbima iz Đakovice.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 06.01.2014.

15:48

Default images

Srbi su zbog proslave Božića krenuli u crkvu ali Belošević kaže da im Albanci u Đakovici nisu dozvolili da obiđu crkvu Uspenja presvete Bogorodice.

Belošević je za Tanjug rekao da u incidentu nije niko povređen od Srba koji su se nalazili u autobusu na kojem je pričinjena materijalna šteta.

Nakon incidenta raseljeni Srbi, koji su želeli da u svom zavičaju prisustvuju paljenju badnjaka, uz pratnju kosovske policije vratili su se i otišli u manastir Visoki Dečani.

Raseljeni Srbi su stigli ispred porte crkve u Đakovici gde su ih sačekali albanski demonstranti, rekao je Belošević .

“Na autobuse je polomljeno nekoliko stakala a Srbi su se vratili odatle u manastir Visoki Dečani,” rekao je on.

Ministru bez portfelja zaduženom za KiM Aleksandru Vulinu MUP Kosova je odbio da dozvoli dolazak u Đakovicu gde je trebalo da učestvuje u paljenju badnjaka u tom gradu. Vulin će Badnje veče proslaviti u Gračanici. Uprkos zabrani da Vulin dođe u Đakovicu, stotinak Albanaca je protestovalu u centru tog grada blokirajući put i sprečavajući Srbe da odu do crkve u tom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: