"Nisam u sukobu s Milanovićem"

Predsednik Josipović je izjavio da nije ni u kakvom sukobu s premijerom Milanovićem oko pitanja jesu li sigurnosne službe zakazale u Vukovaru 18. novembra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2013.

21:58

Default images

Predsednik Hrvatske izjavio je da na tu situaciju različito gleda od premijera, ali da će te stvari "razbistriti" merodavne institucije.

Tokom susreta s bivšim slovenačkim predsednikom Danilom Turkom novinari su Josipovića pitali znači li jučerašnja premijerova izjava da tajne službe nisu predmet demokratske i civilne kontrole i da u Vukovaru osim kulture i bontona nije povređen nijedan zakon novi sukob na relaciji Pantovčak-Markov trg.

Josipović je odgovorio kako je svestan da mediji traže sukob "dva velika brda", ali da ih mora razočarati jer takvoga sukoba nema, prenela je Hina.

On je izrazio nadu da će svi u Hrvatskoj izvući poruke iz onoga što se dogodilo u Vukovaru, jer većina, kako je rekao, zasigurno nije želela da događaj u Vukovaru prođe na način kako je i prošao.

Josipović je ranije ocenio da treba preispitati postupanje bezbednosnog aparata povodom događaja u Vukovaru gde je državni vrh bio sprečen u priključivanju Koloni sećanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: