Abas: Upozorenje Izraelu

Palestinski predsednik Mahmud Abas upozorio je da će mirovni proces "biti završen" ako Izrael ne povuče svoje najnovije odluke o izgradnji jevrejskih naselja.

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2013.

22:30

Default images

Palestinski pregovarač Saeb Erakat je rekao da ga je palestinski predsednik zadužio da obavesti Kvartet za Bliski istok i Arapsku ligu da će, "ukoliko Izrael ne povuče svoje poslednje odluke o izgradnji" dodatnih 20.000 stambenih jedinica, to značiti "zvaničnu objavu kraja mirovnog procesa".

Palestinski pregovarač objasnio je da je zatražio "hitne konsultacije" sa generalnim sekretarom Arapske lige i odborima te grupe i Kvarteta za Bliski istok, u kojem su SAD, Rusija, EU i UN.

"Palestinska uprava razmotriće u narednim satima da li da se obrati Savetu bezbednosti i da se priključi medjunarodnim organizacijama ukoliko Izrael ne razmotri poslednje odluke o izgradnji naselja", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: