"Navijači kao paravojne formacije"

Na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove danas je rečeno da se navijačke grupe ponašaju kao "paravojne formacije" i da je huliganstvo van kontrole.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 06.11.2013.

12:28

Default images

Odbor je zatražio od MUP-a da dostavi informaciju o navijačkim grupama i nasilju koje se dešavalo u poslednje vreme, o čemu će raspravljati do kraja meseca, odnosno nakon dobijenih podataka.

Član Odbora Milovan Drecun (SNS) rekao je u toku rasprave da je potrebno da to skupštinsko telo hitno raspravlja o tome, jer se navijačke grupe ponašaju u poslednje vreme "kao paravojne strukture". "Sada može da se čuje i najava da će na Banijici u nedelju (na utakmici Rad - Crvena zvezda) biti krvi", upozorio je Drecun.

Predsednik Odbora Dušan Bajatović je, nakon sednice, rekao novinarima da su poslanici jasno iskazali da huliganstvo predstavlja ozbiljan problem i ozbiljnu društvenu opasnost i da je praktično van kontrole državnih organa.

On je rekao da će sednica biti održana do kraja meseca, a da će nakon nje Odbor tražiti da se preduzmu mere, ne samo da se pojača represija prema huliganima, već i da se zakonski to ponašanje reguliše.

"Kao društvo moramo se suočiti sa tim da imamo problem nekontrolisanog ponašanja navijačkih grupa i to se mora staviti na dnevni red", rekao je Bajatović. On je najavio da će ta sednica Odbora biti zatvorena za javnost, što dozvoljava Poslovnik o radu Skupštine Srbije.

Navijačke grupe su, pored sukoba na sportskim terenima, dovođene u vezu s nasiljem na ulicama na velikim skupovima, sa paljenjem amabasada, napadom na Paradu ponosa, a mediji su pisali da te nasilne grupe imaju podršku i političkih partija.

Na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove najavljeno je da će sa Odborom za kontrolu službi bezbednosti biti održana i zajednička sednica o, kako je rečeno, radikalnom islamu u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: