Netačna vest da je preminuo navijač

U tuči navijača Partizana i Crvene zvezde na izlazu iz mesta Umka dve osobe su teže povređene, a veći broj lakše. Uprkos glasinama, niko nije izgubio život.

Izvor: B92, Beta

Subota, 02.11.2013.

16:12

Default images

Sukob se dogodio na Obrenovačkom putu kod Eko pumpe. Tokom večeri su se pojavile informacije da je jedan mladić i preminuo, ali, kako saznajemo, to nije istina.

Tuča se dogodila oko 15.30 sati kada su prema nepotvrđenim informacijama navijači Zvezde sačekali navijače Partizana, koji su autobusom iz Obrenovca išli na utakmicu.

"Dve osobe su teško povređene, jedna koja je bez svesti je na putu u Urgentni centar. Grupa mladića je odbila lekarsku pomoć", izjavila je tokom popodneva dr Nada Macura portparolka Hitne pomoći.

Kako B92 nezvanično saznaje, jedna osoba od 19 godina je prebačena u Urgentni centar sa razderotinom na glavi, a druga osoba primljena je bez svesti. Prema našim saznanjima povređeno je nekoliko prolaznika, a oštećen je i jedan autobus GSP-a i još 4 vozila.

Uprkos informaciji da je jedan mladić primljen u komi, a zatim i da je podlegao povredama, tokom večeri je iz Urgentnog centra više puta poručeno da niko nije izgubio život. "Blic" javlja da je najteže povređen mladić tokom večeri pušten i na kućno lečenje.

Inače na Umci su se tokom dana nalazile jake snage policije i žandarmerije koji su, prema poslednjim informacijama, uspeli su da razdvoje sukobljene navijače, a policija ispituje očevice, piše Kurir.

U Urgentni centar primljeno je i dvoje navijača sa lakšim povredama.

Inače, jedna osoba teško je povređena, a pet ljudi je zadobilo lakše povrede na stadionu, tokom odigravanja fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Partizana.

Primarijus Slobodan Ivanović iz klinike Anlave, koja je dežurala na derbiju, rekao je da je teže povređen Ž.V. iz Nikšića, koji je u alkoholisanom stanju pao u kanal između tribine i atletske staze.

"Povredio je glavu, zglob i karlicu. Za sada nije u životnoj opasnosti, hitno je reanimiran na licu mesta i prebačen je u urgentni centar na dalji tretman. Jedan mladić je isekao dlan na šiljke ograde, a ostale četiri intervencije su zbog hipotenzije i pada šećera", rekao je Ivanović agenciji Beta.

Od 18 časova na stadionu Crvene zvezde igrao se 145. prvenstveni večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Derbi obeležio niz incidenata, 41 osoba privedena

Ministarstvo unutrašnjih poslova zabeležilo je niz incidenata u Beogradu koji su se dogodili pre i za vreme fudbalskog derbija između "Zvezde" i "Partizana", a 41 osoba je privedena.

Tokom incidenata teže i lakše je povređeno više osoba od toga su osam policajci, rečeno je večeras Tanjugu u MUP-u.

Pre, za vreme i po završetku utakmice, u službene prostorije policije dovedena je 41 osoba od koje su četiri maloletne i 36 punoletnih.

Četiri osobe su privede za krivična dela, a ostali za prekršaje mada je, kako navode u MUP-u, obrada u toku pa je taj broj promenljiv.

Najpre je oko 13 i 30 policija prilikom kontradiverzionog pregleda na stadionu kod atletske staze pronašla 87 navijačkih baklji, a ubzo je jedna osoba privedena zbog sumnje da je izvršila nedozvoljeno držanje droge, rečeno je u MUP-u.

Oko 15 sati na okretnici vozila 18 policija sa Voždovca zaustavila je vozilo beogradske registracije i kod četiri lica našla veću količinu drvenih palica.

Osumnjičeni su uspeli da pobegnu i za njima je raspisana potraga, a vozilo je sat vremena kasnije pronađeno na uglu Bulevara oslobođena i ulice Save Maškovića.

U 15 i 45 u ulici neznanog junaka navijači "Partizana" kamenicama su gađali policiju.

Policija navodi i da je u 20 i 55 kamenovan autobus na liniji 46 kome su oštećana stakla.

Prevrnula se policijska marica na Ostružničkom mostu

Prema našim saznanjima, oko 15.45 na ostružničkom mostu povređeno je više osoba kada se prevrnula policijska marica. Na mesto nesreće upućeno je nekoliko lekarskih ekipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: