Stefanović s Aderom o EU

Predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović razgovarao sa predsednikom Mađarske Janošom Aderom koji je istakao da će njegova zemlja pružiti Srbiji podršku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.10.2013.

08:19

Default images

Stefanović učestvuje na Evro-atlantskoj konferenciji predsednika parlamenata zemalja zapadnog Balkana u Budimpešti.

Stefanović i Ader su dogovorili konkretne oblasti u okviru procesa evrointegracija, u kojima će Mađarska pružiti podršku Srbiji i to: razvoj i unapređenje pravosudnih profesija, javnih beležnika i izvršitelja, strateško planiranje i pripremanje IPA i drugih projekata u oblasti pravosuđa i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom, i ostalima za koje srpska strana pokaže interes, navodi se u saoštenju kabineta predsednika Narodne skupštine.

Oni su ocenili da je ekonomska saradnja dve zemlje dobra i istakli da ima prostora za dalje unapređenje, a posebno u povećanju obima investicija.

Istaknuto je i da postoje planovi za dalje ulaganje Mađarske u oblasti malih i srednjih preduzeća, infrastrukture, energetike, poljoprivrede i turizma, dodaje se u saopštenju.

Tokom zvanične posete Mađarskoj Stefanović će učestvovati na Evroatlantskoj konferenciji predsednika parlamenata zemalja zapadnog Balkana i sastaće se i sa predsednikom Parlamenta Mađarske Laslom Koverom, ministrom spoljnih poslova Janošem Martonijem, šefom poslaničke grupe FIDES u mađarskom Parlamentu Antal Roganom i sa predstavnicima dijaspore u Mađarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: