LE: Uzeli oružje vlasnicima parcela

Leskovačka policija je u poslednje dve nedelje oduzela oružje od svih vlasnika parcela na budućoj trasi Koridora 10, kod Grdelice.

Izvor: B92

Nedelja, 01.09.2013.

17:16

Default images

U policiji kažu da su oružje oduzeli, jer su vlasnici zemljišta na budućoj trasi auto-puta najavili proteste.

Vlasnici zemlje tvrde, da policija želi da ih zastraši, kako bi odustali od protesta, zbog niske otkupne cene.

Meštanin Grdelice Branko Đorđević nikada u životu nije kažnjavan, a lovačku pušku su mu, kaže, oduzeli kao najvećem kriminalcu. U dokumentu koji je dobio policija nije navela razlog zašto mu oduzima oružje.

Policija je oduzela oružje od oko 40 meštana Grdelice i okolnih sela. Oni kažu da su bez oružja ostali i vrlo ugledni ljudi, koji nisu kažnjavani ni za pogrešno parkiranje.

Vlasnici oružja su i vlasnici njiva koje država planira da oduzme za izgradnju auto puta .

U Udruženju građana Koridor Grdelica, koje štiti interese vlasnika parcela, podsećaju da su u sporu sa državom zbog ponuđene niske otkupne cene.

Na istoj deonici auto puta kod Bujanovca i Preševa kvadrat zemlje država je plaćala 10 evra, a Grdeličanima su ponuđena četiri evra. Predsednik udruženja Milivoje Đorđević traži da policija ne reaguje, dok ne dobiju konačnu presudu.

Vlasnici parcela tvrde da neće dozvoliti da im država oduzme zemlju za 400 dinara po kvadratnom metru.

Više o tome pogledajte u našem prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: