Brisel: Timovi BG i PR o prelazima

Pregovarački timovi Beograda i Prištine razmotrili su u Briselu više pitanja vezanih za integrisano upravljanje prelazima na Kosovu.

Izvor: B92

Sreda, 07.08.2013.

12:34

Default images

Pitanja su uglavnom bila vezana za prelazak i objekte na administrativnoj liniji između centralne Srbije i Kosova, rečeno je danas agenciji Beta u izvorima sa sastanka.

Na sastanku koji je završen kasno sinoć razmenjene su informacije o prometu robe i prelasku putnika na prelazima na severu Kosova.

Uzajamno je konstatovano da carine i policija na prelazima rade normalno, a razgovaralo se i o slučajevima kada kosovske carinske službe odbijaju da prihvate robu na prelazima na severu Kosova.

Prema izvorima sa sastanka, takođe je rečeno da EU nastoji da pomogne kosovskoj strani da izgradi objekte na prelazima koje je Srbija već velikim delom izgradila na svojoj strani, u šta je uloženo nekoliko miliona evra.

U sinoćnjoj rundi tehničkih pregovora bilo je reči i o načinima fito-sanitarnog nadzora prometa na prelazima, pri čemu je srpska strana insistirala na tome da se taj postupak odvija potpuno statusno neutralno.

Jedna od tema bio je i sistem elektronske razmene informacija, u čemu konkretnu pomoć pruža Italija.

Tehnički pregovori timova Beograda i Prištine u Briselu trajali su dva dana. Prvog dana razgovaralo se o pripremi lokalnih izbora na Kosovu.

Pregovori o integrisanom upravljanju prelazima između centralne Srbije i Kosova treba da se nastave u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: