Lokalizovan požar na Crnom vrhu

Požar koji je izbio u ponedeljak na planini Crni vrh u blizini Borskog jezera lokalizovan je, rekao je Dragan Dončevski iz Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 06.08.2013.

08:04

Default images

Požar je lokalizovan sinoć nešto pre 22 sata, a u gašenju je učestvovalo šest vatrogasnih vozila i 18 vatrogasaca iz Bora i susednog Zaječara. U požaru koji je izbio oko 14.30 sati izgorelo je oko 15 hektara trave i niskog rastinja.

Kako je objasnio Dončevski, u gašenju požara na Crnom vrhu pomogao je i buldožder koji je stigao na to područje u popodnevnim satima, a požar je ugašen nakon nekoliko sati intervencije vatrogasaca.

Iako je požar lokalizovan, i dalje se može videti oblak dima u delu iznad vikend naselja.

"Nama je prioritet da zaštitimo kuće gradjana, tako da smo postavili i stalnu ekipu vatrogasaca i mehanizaciju kako bi izolovali vikendice od vatre", rekli su vatrogasci agenciji Beta i dodali da dežuraju i zbog opasnosti ponovnog rasplamsavanja vatre usled visokih temperatura.

Procenjuje se da je požarom bilo zahvaćeno 15 hektara drveća i niskog rastinja.

U gašenu požara učestvovale su vatrogasne službe Bora i Zaječara, uz pomoć mehanizacije iz RTB-a Bor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: