DR Kongo: 130 ubijenih u sukobima

Najmanje 130 ljudi je ubijeno, uključujući 10 vojnika, u sukobima između vojske i pobunjenika na istoku DR Konga, u provinciji Severni Kivu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.07.2013.

17:37

Default images

"Naše snage su nanele velike gubitke borcima - 120 ih je poginulo, a 12 zarobljeno", istakao je Lamber Mende, portparol vlade DR Konga, govoreći o borbama koje su izbile tokom vikenda, izveštava AFP.

Mende je naglasio da pripadnici snaga UN nisu intervenisali u ovim sukobima.

Prema njegovim rečima, vojska ja uspela i da zauzme položaje pobunjenika, koji su se dali u beg.

Prema nekim informacijama, u sukobima s pobunjenicima bilo je angažovano 2.000 vojnika, ali je Mende odbio da potvrdi taj podatak.

Nedavno su UN u ovaj region poslale teško naoružanu brigadu od 3.000 vojnika iz Malavija, Južne Afrike i Tanzanije. U ovom regionu je već od ranije bilo 17.000 vojnika UN. ali su imali ograničen mandat - da samo štite civile i same sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: