Kalifornija: Požari pod kontrolom

Gotovo 60 odsto šumskih požara koji besne u Kaliforniji stavljeno je noćas pod kontrolu zahvaljujući, između ostalog, i povoljnim vremenskim uslovima.

Izvor: B92

Nedelja, 05.05.2013.

09:28

Default images

“Na obali se stvorila neka vrsta guste izmaglice, koja se kreće prema unutrašnjosti, a donosi niže temperature i visoki stepen vlažnosti. To je, u kombinaciji sa našim naporima na gašenju požara, prilično popravilo situaciju", izjavio je načelnik Vatrogasne službe kalifornijskog okruga Ventura, Den Horgon, prenela je agencija Rojters.

Od kad su izbili u četvrtak, 2. maja, šumski požari su uništili površinu od oko 11.300 hektara. Zvaničnici, međutim, očekuju da će vatra biti stavljena pod kontrolu do sutra, a sinoć su ukinuta i naređenja za evakuaciju stanovništva zbog požara.

Požari su ugrozili oko 4.000 kuća, ali je oštećeno samo 15, rekao je Horgon.

Nije zabeležen nijedan smrtni slučaj niti povreda od požara, iako su jedan vatrogasac i civil zadobili povrede u sudaru vozila, navodi se na internet sajtu Vatrogasne službe Venture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: