Vrh SNS o Kosovu sutra u osam

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke biće održana sutra u 8 časova, u sedištu naprednjaka, saopštila je ta stranka.

Izvor: B92

Nedelja, 07.04.2013.

09:54

Default images

U Srbiji se danas nastavljaju najšire moguće konsultacije i izjašnjavanja po pitanju ponude Brisela u dijalogu Beograda i Prištine o rešenju kosovskog pitanja.

Konačna odluka Beograda da li prihvata ili odbija ponudu Brisela biće doneta u ponedeljak posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke. Srbija ima rok do utorka, 9. aprila, da se izjasni o rešenju za Kosovo.

Tema sednice Predsedništva SNS je, kako je ranije rečeno Tanjugu u SNS, aktulena politička situacija.

Premijer Srbije Ivica Dačić će danas posle podne obratiti javnosti, posle celodnevnih sastanaka o dogovoru u Briselu.

U intervjuu za francuski list “Mond“, Dačić je naveo da Srbija ne može da prihvati sadašnji predlog Brisela, ali ni da ga odbije jer u tom slučaju ne bi dobila datum za početak pregovora o članstvu u EU. Premijer je za list “Politika“ rekao i da je predlog o Kosovu iz Brisela nemoguće sprovesti na terenu.

Državni vrh je od prošle sedmice u stalnom zasedanju, a nakon sastanka održanog u petak u Predsedništvu Srbije izjava nije bilo. Premijer je ranije toga dana na sednici Vlade Srbije ministre obavestio o ishodu poslednje briselske runde.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je Srbija u dramatično teškoj situaciji, jer je prinudjena da bira izmedju dve teške stvari - prihvatanja veoma lošeg plana za Srbe na severu KiM ili odbijanja da potpiše sporazum sa Prištinom.

Vučić je rekao da Beograd do utorka mora da pošalje u Brisel odgovor i kaže da li može ili ne da prihvati odredjene stvari.

EU je Beogradu i Prištini dala rok do utorka, 9. aprila, da se izjasne o ponudi koju je na sto stavila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: