Subota, 22.12.2012.

17:11

Eksplozija u Damasku, 5 ubijeno

Najmanje pet osoba je poginulo a ranjeno je nekoliko desetina u današnjoj eksploziji automobila-bombe u četvrti Kabun na istoku glavnog grada Sirije Damaska.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je prenela britanska agencija Rojters, druga grupa aktivista iz Damaska saopštila je da se beživotna tela još uvek pronalaze ispod ruševina izazvanih eksplozijom, ali nije dala precizan broj žrtava.

Prema tvrdnjama Opservatorije, 44.000 ljudi ubijeno je u Siriji od kako je izbio protest protiv predsednika Bašara el-Asada u martu prošle godine.
Rojters prenosi i da će specijalni izaslanik UN i Arapske lige Lahdar Brahimi posetiti Siriju u narednih nekoliko dana i, kako se očekuje, sresti sa Asadom.

Pozivajući se na izvor iz Arapske lige, očekuje se susret Brahimija i sa vladinim zvaničnicima i nekim opozicionim grupama.

"Brahimijev tim ne želi da saopšti vreme posete prerano, verovatno iz logističkih ili bezbednosnih razloga", naveo je izvor agencije. I šef ruske diplomatije Sergej Lavrov saopštio je danas da bi izaslanik UN i Lige trebalo do kraja godine da poseti Rusiju, ne precizirajući datum posete, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: