Skupština: Polemika Vučić-Jovanović

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić polemisao je sa liderom LDP Čedomirom Jovanovićem o predloženom zakonu o javnim preduzećima.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 29.11.2012.

18:19

Default images

Jovanović kaže da je zakon osnov za sistemsku korupciju, a Vučić da više neće biti partijskog rukovođenja preduzećima.

Odgovarajući na pitanja lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića, koji je kritikovao Zakon o javnim preduzećima, navodeći da on Srbiju vraća u 19. vek, Vučić je naveo da je tim zakonom predviđen potpuno drugačiji izbor ljudi i da u Srbiji neće biti partijske države.

"Mi u ovoj zemlji ranije nismo mogli da imamo ni komandira čete koje partija nije postavljala... i u kliničkim centrima su sve bili partijski kadrovi", rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

On je kazao da je partijsko postavljenje primenjivala prethodna vlast, a da su sada u Telekomu i EPS-u postavljena dva stručna čoveka, od kojih "teško da bilo ko ima bolju biografiju".

"Naći bolju biografiju od njihove teško je i ponosan sam tom činjenicom", naveo je Vučić.

Jovanović je kritikovao Zakon o javnim preduzećima i upitao: "Kakva je to zemlja u kojoj je dopuštena takva koncentracija moći koja se predviđa tim zakonom?"

"Možda je vama normalno da se zakon menja tako što ćete usvojiti još gori. Ne biraju se direktori na nivou lokalne samouprave, već opet tročlanom komisijom. Pa, gde je tu javnost, gde je konkurs, gde je tržišna ekonomija?", upitao je Jovanović.

On je poručio da želi da Srbija "bude poštena zemlja, u kojoj će se razdvojiti istina od laži" i dodao da zakoni kao što je zakon o javnim preduzećima ne treba da se donose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: