Nova stranka - Treća Srbija

U Beogradu predstavljena stranka Treća Srbija, čiji su osnivači, inače bivši članovi Dveri, rekli da će njihov osnovni cilj biti pomirenje prve i druge Srbije.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 14.11.2012.

13:49

Default images

"Srpska javnost i politika potpuno su blokirani podelom na dve isključive i nepomirljive strane i zato nema odgovora na mnoga značajna pitanja, poput rata, jer su za prvu Srbiju Srbi samo žrtve, a za drugu samo zločinci", rekao je član inicijativnog odbora Treće Srbije Andrej Fajgelj na konferenciji za novinare u Medija centru.

Prvi prioritet Treće Srbije biće izgradnja nacionalnog identiteta i to "inkluzivno, jer nacionalna pripadnost nije bitna koliko vaspitanje, ponašanje i kultura življenja".

Manifest Treće Srbije usvojen je 6. oktobra u Novom Sadu, moto stranke je "Srbija ima budućnost. Vredi", a inicijativni odbor čine i Aleksandar Protić, Miroslav Parović i Aleksandar Đurđev, koji su istakli da je vreme za smenjivanje generacija na političkoj sceni kako bi mladi preuzeli odgovornost.

Andrej Fejgelj je docent Univerziteta u Kragujevcu.

Miroslav Parović bio je šef odborničke grupe GG Dveri Novi Sad, dok je Aleksandar Đurđev bio šef izbornog štaba. Ipak, oni su obojica isključeni iz stranke u avgustu ove godine, zbog kako prenose vojvođanski mediji, "narušavanja jedinstva Pokreta i pravljenja frakcija, zbog nepoštovanja strukture i pravila Pokreta i izazivanja međuljudskih sukoba u Dverima, zbog neobaveštavanja Starešinstva i Rukovodstva Pokreta o pregovorima o lokalnoj vlasti u Novom Sadu".

U manifestu Treće Srbije se navodi da je Parović savetnik gradonačelnika Novog Sada za privredu i energetiku i šef odborničke grupe "Novi Sad odmah" u Skupštini Novog Sada, dok je Đurđev zamenik šefa odborničke grupe.

Aleksandar Protić bio je producent grupe Beogradski sindikat.

U manifestu stranke se takođe navodi da je on dramski umetnik i osnivač medijske grupacije Mir medija grup, Beograd. Protić je, zajedno s drugim članovima grupe Beogradski sindikat, govorio na tribini Dveri na Mašinskom fakultetu u Beogradu 12. maja 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: