Pusićeva: Hrvatska spremna za EU

Hrvatska ministarka Vesna Pusić kaže da je Hrvatska spremna za ulazak u EU, iako su joj postavljeni striktniji uslovi nego ostalim kandidatima.

Izvor: B92

Subota, 27.10.2012.

20:35

Default images

Ona je navela da su pred Hrvatskom postavljeni mnogo striktniji uslovi koje je morala da ispuni da bi bila primljena u članstvo.

Pusićeva je rekla da je Hrvatska prva zemlja koja je s EU pregovarala o čak 35 poglavlja i da zato nijedna zemlja koja je Uniju ulazila u istočnoevropskom proširenju od 2004. do danas nije bila za to spremnija od Hrvatske.

Prema njenim rečima, poučeni pre svega primerom Bugarske i Rumunije, čelni ljudi EU su pred Hrvatsku stavili mnogo striktnije uslove koje je morala da ispuni da bi bila primljena u članstvo.

"Što se tiče naših pravih ambicija, mislim da nikad nećemo biti potpuno spremni. I nakon 20 godina članstva imaćemo volju i obvezu da radimo na poboljšanju kvalitete života u Hrvatskoj", izjavila je Pusićeva u Osijeku na međunarodnoj konferenciji Libsin, na kojoj učestvuje oko 30 lidera liberalnih stranaka jugoistočne Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: