Nikolić u utorak u poseti Italiji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ide u utorak u posetu Rimu, gde će se sastati sa italijanskim predsednikom Đorđom Napolitanom i premijerom Mariom Montijem.

Izvor: B92

Nedelja, 07.10.2012.

19:25

Default images

Nikolić će se, tokom jednodnevne posete glavnom gradu Italije, sastati i s predsednikom Donjeg doma italijanskog parlamenta Đanfrankom Finijem i prisustvovati Srpsko-italijanskom poslovnom savetu, u ambasadi Srbije u Rimu, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu.

Ovo je prva Nikolićeva poseta Italiji na funkciji predsednika Republike, a u delegaciji Srbije je i ministar inostranih poslova Ivan Mrkić.

Odnosi Italije i Srbije konstantno se razvijaju, a osim principjelne podrške Rima evropskim integracijama Srbije, usepesi se beleže i u sferi ekonomije.

Dve zemlje su do sada potpisale niz bilateralnih sporazuma u oblastima infrastrukture, energetike, poljoprivrede, ali i vojne saradnje, unutrašnjih poslova, kulturno-prosvetne i naučno-tehničke saradnje.

Takođe, dve zemlje su održale dva političko-privredna samita, a treći je najavljen za narednu godinu, tokom posete šefa italijanske diplomatije Đulija Tercija Beogradu pre dva meseca.

Terci je pravi strani zvaničnik koji je posetio Srbiju nekon majskih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: