Saslušan bivši direktor Galenike

Kako B92 saznaje, bivši direktor "Galenike" Nenad Ognjenović, kadar SPS-a, saslušan je u policiji, u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 20.09.2012.

18:54

Default images

On je saslušan u vezi sa slučajem "Galenika" i zbog sumnje da je u ovoj farmaceutskoj kompaniji bilo velikih zloupotreba.

Ognjanović je saslušan kao građanin i kako saznajemo, sam je došao u policiju kako bi dao određene infomracije. Ognjanoviću je u policiji preporučeno da ne napušta zemlju.

RTS javlja da je Ognjenović saslušan kao građanin o poslovanju "Galenike", ali i o njenoj povezanosti sa "Habitfarmom", firmom nedavno uhapšenog Radoslava Sekulića.

Prema našim saznanjima, predmet "Galenika" će tužilaštvo tek obrađivati, moguće u narednih desetak dana.

Čelni ljudi u farmaceutskoj kompaniji "Galenika" su uglavnom kadrovi SPS-a.

Leta prošle godine, Vlada Srbije je pokrenula smenu tadašnjeg rukovodstva Galenike, sa Ognjanovićem na čelu, zbog sumnje da su učestvovali u finansijskim malverzacijama.

Nebojša Ćirić, tada ministar ekonomije, govorio je da se Galenikom do tada loše upravljalo, jer je od firme koja je pre tri godine imala dobit došla u situaciju da u 2010. ima gubitak od 14 miliona evra.

Prvi čovek vlade i predsednik SPS-a čiji je Ognjanović bio kadar rekao je pre dve nedeje u Kažiprstu B92 da Vlada više duguje Galenici nego Galenika Vladi.

"Bilo je samo pitanje dana kad će se pokrenuti istraga o slučaju Galenika, jer se svi sećamo da je država pre nekoliko godina pokušala tu firmu da proda i minimalna, početna cena je bila 200 miliona evra. U međuvremenu je ta firma dovedena do propasti, jer iz godine u godinu beleži ogromne gubitke koji se mere desetinama miliona evra. I ono što je sada zanimljivo je da je u toku i rasprava o rebalansu u kojoj država treba da preuzme garancije, da bi ta firma dobila kredit za održavanje tekuće likvidnosti, odnosno bukvalno za preživljavanje", ocenjuje za B92 ekonomski novinar i urednik NIN-a Milan Ćulibrk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: