Saslušan bivši direktor Galenike

Kako B92 saznaje, bivši direktor "Galenike" Nenad Ognjenović, kadar SPS-a, saslušan je u policiji, u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

18:54

Default images

On je saslušan u vezi sa slučajem "Galenika" i zbog sumnje da je u ovoj farmaceutskoj kompaniji bilo velikih zloupotreba.

Ognjanović je saslušan kao građanin i kako saznajemo, sam je došao u policiju kako bi dao određene infomracije. Ognjanoviću je u policiji preporučeno da ne napušta zemlju.

RTS javlja da je Ognjenović saslušan kao građanin o poslovanju "Galenike", ali i o njenoj povezanosti sa "Habitfarmom", firmom nedavno uhapšenog Radoslava Sekulića.

Prema našim saznanjima, predmet "Galenika" će tužilaštvo tek obrađivati, moguće u narednih desetak dana.

Čelni ljudi u farmaceutskoj kompaniji "Galenika" su uglavnom kadrovi SPS-a.

Leta prošle godine, Vlada Srbije je pokrenula smenu tadašnjeg rukovodstva Galenike, sa Ognjanovićem na čelu, zbog sumnje da su učestvovali u finansijskim malverzacijama.

Nebojša Ćirić, tada ministar ekonomije, govorio je da se Galenikom do tada loše upravljalo, jer je od firme koja je pre tri godine imala dobit došla u situaciju da u 2010. ima gubitak od 14 miliona evra.

Prvi čovek vlade i predsednik SPS-a čiji je Ognjanović bio kadar rekao je pre dve nedeje u Kažiprstu B92 da Vlada više duguje Galenici nego Galenika Vladi.

"Bilo je samo pitanje dana kad će se pokrenuti istraga o slučaju Galenika, jer se svi sećamo da je država pre nekoliko godina pokušala tu firmu da proda i minimalna, početna cena je bila 200 miliona evra. U međuvremenu je ta firma dovedena do propasti, jer iz godine u godinu beleži ogromne gubitke koji se mere desetinama miliona evra. I ono što je sada zanimljivo je da je u toku i rasprava o rebalansu u kojoj država treba da preuzme garancije, da bi ta firma dobila kredit za održavanje tekuće likvidnosti, odnosno bukvalno za preživljavanje", ocenjuje za B92 ekonomski novinar i urednik NIN-a Milan Ćulibrk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: