Srbin iz Čaglavice na slobodi

Nebojša Đokić koga su pripadnici specijalne jedinice policije Kosova ROSU privele, nakon što su pretresli njegovu porodičnu kuću u Čaglavici, pušten na slobodu.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2012.

14:40

Default images

"Nebojša Đokić priveden je danas i odveden u Uroševac odakle je nakon davanja izjave pusten kući", prenosi čaglavički KIM radio, ne navodeći objašnjenje zbog čega je Đokić priveden.

Članovi porodice Đokić rekli su za KIM radio da se Nebojša još oporavlja od traume i povreda zadobijenih u martovskom nasilju 2004. godine kada je na njega pucano prilikom upada u Čaglavicu više hiljada albanskih demonstranata. Nebojša je tada zadobio prostrelnu ranu desne noge pošto je pogođen iz snajpera.

Specijalci, nakon privođenja, nisu ostavili nikakav zapisnik o pretresu kuće, niti nalog za privođenje, objavio je radio. U kući, u koju su pripadnici ROSU ušli oko 10 sati, sve prostorije su detaljno pretresene, nameštaj i stvari ispreturane.

Kosovski specijalci u domu Đokića nisu pronašli oružje, ali su zaplenili novac, za koji ukućani kažu da je porodični i da imaju dokumentaciju koja dokazuje njegovo poreklo.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi rekao je da je akcija izvršena po nalogu javnog tužioca Euleksa iz Uroševca i da detalje ne može da otkriva u interesu istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: