SPO i DHSS u istom klubu

Srpski pokret obnove i Demohrišćanska stranka Srbije oformili su zajednički poslanički klub, koji će brojati pet poslanika, saopšteno je danas iz tih stranaka.

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2012.

15:43

Default images

SPO je sa četiri poslanika bio na listi "Preokreta", dok je DHS S sa jednim poslanikom - ćerkom nekadašnjeg lidera te stranke Vladana Batića Olgicom Batić, bio na listi "Za evropsku Srbiju".

U saopštenju, koji su potpisali potpredsednik SPO Aleksandar Jugović i Olgica Batić, navedeno je da je dogovoreno da partner te dve stranke u izgradnji moderne Srbije bude kao i protekle dve decenije Demokratska stranka, kao i da će dalja saradnja u parlamentu demokrata i tog poslaničkog kluba biti usmerena isključivo na zastupanje interesa gradjana Srbije.

"Dvadeset godina bratske borbe lidera SPO i DHSS za bolju, evropski usmerenu Srbiju, podudarnost programa ove dve stranke i isti pogled na budućnost, potvrdjuju kompaktnost ovog savezništva. Samo jaka evropska-srpska desnica, a evropsku desnicu u Srbiji predstavljaju jedino SPO i DHSS, može doprineti brzom rešavanju nasledjenih problema", piše u saopštenju.

Jugović, koji će biti predsednik tog kluba, i Batićeva, koja će biti njegov zamenik, istakli su da samo saradnja evropske levice i evropske desnice može Srbiju povesti putem preporoda.

Zvaničan naziv tog kluba biće SPO-DHS S.

Do sada je, kako piše na skupštinskom sajtu, oformljeno osam poslaničkih klubova.

Kako piše na tom sajtu, poslanički klub SNS ima 64 poslanika, klub SPS ima 25 poslanika, DSS 21, URS 13, PUPS 12, NS osam, JS sedam, dok poslanički klub SVM broji pet poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: