Ubijen rođak Andrije Draškovića

Kontroverzni biznismen iz Crne Gore Boško Raičević stradao je kada je eksplodirao automobil u Ulici Cara Dušana u centru Beograda.

Izvor: B92, RTS

Petak, 22.06.2012.

12:47

Default images

U eksploziji su uništena dva vozila, a kako B92 saznaje, eksplodirala je bomba podmetnuta ispod jednog auta. Stradali Boško Raičević (1971) bio je rođak i blizak saradnik Andrije Draškovića.

U snažnoj eksploziji jedan prolaznik je zadobio povrede lica i privremeno izgubio sluh od jačine detonacije, a lakše povrede su zadobile i dve osobe koje su bile u kombiju pored "citroena" koji je eksplodirao.

Raičević je, prema saznanjima B92, oko podneva krenuo iz svog stana u broju 6, a na semaforu, samo dvadesetak metara odatle, odjeknula je snažna eksplozija.

Do jake detonacije je došlo u blizini raskrsnice ulica Cara Dušana i Tadeuša Koćuška u centru Beograda, kod Zoološkog vrta, a u blizini su obdanište, srednja škola, i dva fakulteta.

Od siline ekplozije popucala su stakla na okolnim zgradama. Fotografije pogledajte ovde.

"Jedna osoba je poginula, a druga koja se nalazila na pešačkom prelazu zadobila je povrede po licu od stakla. Taj muškarac, starosti oko 40 godina, privremeno je ogluveo i prebačen je u Urgentni centar", rekla je za B92 portparolka Hitne pomoći Nada Macura.
Tanjug
Ona je dodala da je Hitna pomoć poziv o nesreći dobila u 12:20.

Osim "citroena", koji je potpuno izgoreo, eksplozijom je zahvaćen i kombi firme "Zlatiborac", u kome su lakše povrede zadobile dve osobe.

U trenutku nesreće, u blizini je bilo i jedno vozilo Gradske čistoće. Radnici ovog javnog preduzeća prvi su počeli da gase vatru.

Na licu mesta se nezvanično spominjalo da je moguć uzrok neispravno instaliran sistem za plin u jednom od automobila, ali je kasnije javljeno da je u pitanju bombaški napad.
Tanjug
Na licu mesta su bile ekipe Hitne pomoći, vatrogasne službe i policije, saobraćaj je blokiran, a bliži prilaz mestu nesreće je bio onemogućen. Na licu mesta je došla i protivdiverziona jedinica MUP-a Srbija.

Na Raičevića, biznismena iz Crne Gore koji je i rođak Andrije Draškovića, osuđenog zbog ubistva jednog od članova surčinskog klana, pucano je 2010. godine u Ulici Strahinjića bana, takođe na Dorćolu, i to zbog svađe oko parking mesta.

On je sa prijateljima sedeo u jednom kafiću, a zatim je došlo do svađe i tuče posle koje je Raičević ranjen sa četiri hica, u noge, prepone i stomak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

225 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: