BG: Osmoro povređenih u sudaru

U sudaru u Batajnici oko 11.30 povređeno osam osoba, od kojih je jedna životno ugrožena. Sudar dva vozila se desio na novom putu između Batajnice i Dobanovaca.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 16.05.2012.

13:51

Default images

Vozača starog oko 60 godina ekipa Hitne pomoći izvukla je iz vozila i on je u besvesnom stanju prebačen na reanimaciju Urgentnog centra.

"U sudaru je 60-godišnji muškarac, vozač, zadobio razderotinu na glavi i u stanju bez svesti prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra", rekao je koordinator za odnose sa medijima u Hitnoj pomoći Mirko Lutovac.

Od ostalih sedam osoba koje su prebačene na VMA, jedna je zadobila tešku povredu - prelom kostiju ruke, dok su ostali pacijenti zadobili lakše povrede, rekao je Tanjugu načelnik službe Hitne pomoći na VMA Miroslav Vidanović. Dve osobe su primljene na bolničko lečenje, a pet na ambulantno lečenje, dodao je on.

Prema priči očevidaca, vozač kombija je pokušao da napravi polukružno skretanje, kada je na njih naletelo vozilo tipa "škoda oktavija“ . Od siline udarca , jedan od radnika u kombiju je izleteo kroz prozor , a vozač i još jedan radnik ostali su zaglavljeni u vozilu. Oni su izvučeni tek uz pomoć vatrogasno-spasilačke ekipe.

"Na licu mesta zatekli smo mercedesov kombi i škodu. Izašli smo sa jednim vozilom i tri pripadnika Vatrogasno-spasilačke službe iz Batajnice i uspeli smo da izvučemo jednog povređenog vozača iz vozila“, kaže Dejan Bogdanović iz Vatrogasno-spasilačke jedinice.

G. T, starosti 27 godina, nalazi se na odeljenju ortpedije, a R. D. starosti 52 godine, na odeljenju neurohirurgije zbog povrede grudnog koša, objasnio je Vidanović.

U sudaru oko 11.30 časova na novom obrenovačkom putu, odnosno obilaznici u delu od Batajnice ka Dobanovcima, sudarili su se putničko vozilo "škoda oktavija" i kombi "mercedes", rečeno je Tanjugu u Informativnoj službi MUP-a Srbije.

Tom prilikom vozač kombija je zadobio povrede zbog kojih je životno ugrožen i prevezen je u Urgentni centar, a povredjeno je još sedam osoba koje su prebačene na VMA, istakli su u Informativnoj službi MUP-a.

Saobraćajni udes se dogodio jedan kilometar od Batajnice ka Dobanovcima i 60.godišnji muškarac, vozač je zadobio razderotinu na glavi, u stanju bez svesti prevezen na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, a ostali na VMA, izjavio je Tanjugu koordinator za odnose sa medijima u Hitnoj pomoći Mirko Lutovac.

Muškarac starosti oko 52 godine zadobio je kontuziju glave, a muškarac starosti oko 34 godine zadobio kontuziju butne kosti. Muškarac starosti oko 30 godina, putnik u kombiju, zadobio je razderotinu i kontuziju karlice i postoji sumnja da je zadobio prelom, objasnio je Lutovac.

Muškarac starosti oko 23 godine, takodje, putnik, zadobio je razderotinu glave i kontuziju karlice i lumbalnog dela kičme, kazao je Lutovac.

Muškarac starosti oko 41 godinu, putnik, kako se sumnja, zadobio je prelom skočnog zgloba, dok je muškarac starosti oko 51 godinu zadobio kontuziju lumbalnog dela kičme, rekao je Lutovac, napominjući da su na lice mesta bile upućene četiri ekipe Hitne pomoći.

Inače , ova saobraćajna nesreća izazvala je veliku zbrku, jer nekoliko ekipa Hitne pomoći, kao i vatrogasci nisu mogli da pronađu mesto nesreće, koje se nalazi na novootvorenoj obilaznici oko Beograda, koja nije dobro obeležena putokazima. Probleme u pronalaženju imale su čak i patrole saobraćajne policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: