Prinudni raspust zbog snega

Nastava u beogradskim osnovnim i srednjim školama obustavljena, ali je učenicima od prvog do četvrtog razreda obezbeđen produžen boravak. Vrtići rade normalno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.02.2012.

00:32

Default images

Članica Gradskog veća Jovana Mehandžić rekla je da su sve škole otvorene i da poštuju uputstvo Sekretarijata za obrazovanje u kome se od direktora osnovnih škola traži da obezbede dovoljan broj učitelja za rad sa decom u boravku.

"Osnovne škole dežuraju u obe smene za učenike od prvog do četvrtog razreda čiji roditelji rade i zbog radnih obaveza decu moraju da ostave u školama", rekla je Mehandžićeva.

Prema njenim rečima, na taj način grad Beograd tokom vanrednih okolnosti izlazi u susret roditeljima koji ni na jedan drugi način nemaju mogućnost da zbrinu svoju decu.

Gradska sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić je rekla da su svi beogradski vrtići otvoreni i da su im sve potrebne namirnice dostavljene.

Ona je istakla da je broj dece znatno smanjen i da je u vrtićima do 9.30 boravilo 20 odsto mališana, i to najviše u jaslicama.

Škole neće raditi ni u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Prijepolju, Pirotu, Beloj Palanci i Babušnici, dok prekida nastave neće biti u Loznici i Dimitrovgradu.

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da je odluka o obustavi rada do kraja radne nedelje u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama doneta pre svega zbog bezbednosti đaka, s obzirom na to da je od juče proglašena vanredna situacija na teritoriji cele zemlje.

Obradović je novinarima rekao da je odluka dostavljena svim školama tako da bi i one koje danas rade tokom dana trebalo da obustave nastavu i da ne rade do petka.

Ministar prosvete je, takođe, kazao da će se na zasedanju tokom nedelje videti na koji će se način postupati dalje, ističući da se najavljuje još hladnije vreme i nastavak padavina.

Na jučerašnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije utvrđeno je i da će sve gradske službe raditi i ono što nije njihov osnovni posao, kako bi se Beograd što efikasnije izborio sa lošim vremenskim uslovima. Uspostavljen je sistem između Hitne pomoći, Komunalne policije i vatrogasaca kako bi se bolesnicima kojima je neophodan odlazak kod lekara ili terapija, naročito u rubnim naseljima, omogućilo da u najkraćem mogućem roku to obave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: