Ponedeljak, 06.02.2012.

00:32

Prinudni raspust zbog snega

Nastava u beogradskim osnovnim i srednjim školama obustavljena, ali je učenicima od prvog do četvrtog razreda obezbeđen produžen boravak. Vrtići rade normalno.

Izvor: Tanjug

Prinudni raspust zbog snega IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Branislava Savić

pre 12 godina

vlast je nesposobna da rešava probleme u državi.. a problemi su:narod gladan,slabog materijalnog stanja,nezaposlen,bolestan... ma jadan... privreda u mraku, poljoprivreda ajajaj.. zima stegla.. pa pričam ti priču kako je hladno i zavejeno pa teško vala!Dajte toj deci adekvatnu opremu za sneg, očistite ulice, nahranite tu dečicu pa proglašavajte vanredne situacije

dado-pg-it

pre 12 godina

dođite kod mene u srednju italiju: 2 cm snijega već se otopio. temperatura između -1 i 2 stepena,moja kcerka tek jutros(jer sam je najurio) otišla u srednju školu, a sin u zabaviste još ne. razlog: vremenske nepogode. o bože moj ja sam se nešto izgubio .nešto mi ne štima.

pozdrav iz italije

Anon

pre 12 godina

A kako vi mislite da ja uopste odem u skolu ? Ulica mi je zavejana a jos se i nalazi bogu iza nogu tako da cisto sumnjam da ce biti ociscena.Peske da odem mi ne pada na pamet , jer dok ja ne dodjem bicu mokar od plivanja po snegu pa cu se navrh svega toga i prehladiti.I sta je onda ucinjeno ?

A to sto ste vi i po gorim snegovima isli u skolu - zalim vas sto su vas terali na tako nesto.

eragon

pre 12 godina

Vrtici rade iz prostog razloga jer deca do 7 godina ne smeju biti sama kuci i neko ih mora cuvati,roditelji ne mogu posto rade,a to sto vi isli po jos gorem snegu to je vas problem,nastavnici nece nista izgubiti za 5 dana zapravo oni ce biti srecniji od nekih ucenika.Kome smeta da nedelju dana odmara moze slobodno da ide da cisti sneg.

Ana

pre 12 godina

Dragi Bubi,

deca bi trebalo da idu u skole koje su im blizu kuce. Te mi stvarno nije jasno sta deca iz Ostruznice i Batajnice rade u skoli na Vozdovcu.

Ja sam eto, ceo zivot isla u skolu (srednju) autobusom kada su zime bile mnogo gore nego ova nasa sada i ne secam se da nam je ikad bila obustavljena nastava zbog toga.

Iz vas govori cista zloba i nista drugo. Verovali ili ne, veoma dobro znam i svesna sam situacije u nasoj zemlji, protiv koje se svakodnevno svojim poslom borim.

Citajuci vas komentar, ponovo se pitam zasto sam se upustila u borbu sa vetrenjacama, kada kod nas prvo treba promeniti mentalitet.

Na prolece, kada budete morali da odradjujete ove dane koje sada ne radite, ponovo cete pljuvati ovde kako nema smisla da radite vise, jer cete do tada zaboraviti zbog cega niste radili ove nedelje i kako ste isti ovaj stav branili.

Tanja

pre 12 godina

Na ovaj nacin daju primer djacima da je skola nevazna, a onda se pitaju zasto ih djaci ne postuju, zasko skola nema autoritet?! Svake godine nadju razlog za obustavu: te nepostojeci grip pre dve, te jubilarne nagrade prosle, a sada 30 cm snega! Smesno! Najgore je sto su se setili obustave kada je sneg napada u u Beogradu, a sto u Sjenici vec nedeljama nista ne funkcionise, to je bilook, ta su deca morala u skolu. Sramota...

krlja

pre 12 godina

Pa ja sam isao celu srednju skolu u jakni a zimski raspust je uvek trajao bar nedelju dana duze jel nije bilo mazuta bar u to doba 92...Pa moj otac je isao u skolu pet kilometara do skole gladan.Pa zar su to razlozi da deca 2012.idu u skolu i smrzavaju se a nastavnici drze casove na 15 stepeni u ucionici?

Mr.T

pre 12 godina

Zar da zbog propagande ukidate deci mogucnost da saznaju kako je to kada zimi pada sneg, a ti moras u skolu, sutra na posao itd. Pa ne treba valjda svet da stane zbog snega-koliki god bio!!! Samo pogledajte sliku iz Japana- autobus ide po perfekto ociscenoj ulici, a sneg duplo visi od autobusa. Ovde sneg nije ni do kolena, a vlast uvodi vanrednu situaciju da bi se dopala narodu, jer kao mnooogo brinu za nas, a sve rade kako bi nas zastitili od prokletog snega. Sramota!!!

veseli školarci

pre 12 godina

Škole ne rade zbog uštede energenata i struje, a ne zbog 20cm snega, a šta je nama manje važno i šta još moguće zatvoriti ako ne škole. Isključenja struje ne bi baš bila popularna pred izbore.

BokiPirot

pre 12 godina

Totalni idiotizam.Razumem da skole ne rade tamo gde je to nemoguce ali tamo gde svi uslove postoje skole su morale da rade.Prvobitna odluka je bila da skole u Pirotu rade medjutim sinoc je iz politbiroa stigao hatiserif da ne mogu da rade.Zasto?Putevi u gradu su ocisceni kao i putevi koji vode ka selima.Sneg cak i nije tako veliki,Pirot nije neki veliki grad tako da ni jedno dete ne bi pesacilo duze od pola sata do skole.Po meni casovi koji se sada izgube ne bi trebalo da se odradjuju jer ovaj raspust je izasao iz glava kroz kojih vuce promaja,bar sto se tice mog grada.

tt

pre 12 godina

A uzmimo na primer potraje ovaj sneg 2 meseca. Je l' ce se tad odjednom naprasno moci?
Ne bih da zvucim drakonski, mi smo u ratu (ovom poslednjem, u Hrvatskoj) isli u skolu a cele zime nije bilo grejanja! A znate sta - nije bilo prozora na skoli, porazbijali geleri. Nego najlon zalepljen, pa kad okrene bura, najlon se cima tamo-'amo. Bila je epidemija zutice, a mi smo na odmoru prali ruke u hloru. Da ne idem u mucnije detalje, ljudi, pa sta bismo da je neko rekao - rat je, 4 godine nece biti skole. Da ostanemo nepismeni? Ne kazem da tako treba da bude, ali ljudi, radi grejanje, bus vozi, sta je vama tacno?

bubi

pre 12 godina

Draga Ana, Vase dete ide u stranu skolui i verovatno ga do tamo vozi skolski autobus, bless him. Druga deca idu gradskim prevozom, koji eto, i ne radi kako treba. kod mene na Vozdovcu ne rade tramvaji i svakih 15 minuta prodje neki prolupali autobus.neka od dece koja idu u nasu skolu,profesor sam, dolaze iz Ostruznice, Batajnice...itd.Nadam se da vam je sada malo jasnije zasto skole ne rade.
Probijaju se kroz sneg na minus deset i arce odecu i obucu.Razmislite malo o tome u kakvoj je ko situaciji pre nego sto nalupate komentare.

Ana Milas

pre 12 godina

Smatram da je Ministar pravedno postupio i da sve škole u Srbiji treba da se pridržavaju njegovog predloga. Koliko je škola u Srbii, koliko bi se ovih dana potrošilo za grejanje? Nije to zbog snega, već zbog enormne potrošnje električne energije. Bolje deca da sede u toplom, nego da po šest sati sede u hladnim sobama, bez struje.Kako bi onda učili? Najlakše je nekoga kritikovati! Ko hoće da uči, taj će da savlada izgubljeno gradivo!

Fak d sistem

pre 12 godina

Fakulteti valjda normalno rade. Najgluplja stvar koju je ministar kvaziprosvete mogao da izjavi jeste da bi trebalo da se odrzava po vise ispita u jednom danu. Aha, malo morgen, neka ih on spremi i polozi za jedan dan, pa cemo onda moci i mi. Sto se tice zatvaranja skola, to je sasvim OK tamo gde se do skola ne moze doci, ali u gradovima je apsolutno nepotrebno. Da, opravdati izostanke onima koji dolaze iz npr. podavalskih sela u skole u centru BGa, zato sto fizicki ne mogu da stignu do grada. Ali po kom osnovu su i deca iz centralnih gradskih opstina oslobodjena nastave? Gradski prevoz u Beogradu funkcionise sasvim normalno, cak su i tramvaje danas pustili... Nema logike.

Jelena

pre 12 godina

''Pre svega, plitki potoci, raspust nikada nije bio za vreme novogodišnjih praznika kad svi vi slavite i spajate, nego BAŠ U OVO VREME.''
Bravo, Divna!!!
Kada bi manje vodili racuna o verskim praznicima, a vise o interesu dece, kao sto je nekada bilo, raspust bi bio u ovo vreme.
Do skole je potrebno doci, cak i kada je na Vracaru, jer ne zivimo svi na Vracaru, iako smo tamo rodjeni.

Roditelj

pre 12 godina

Pljuvanje po ministrima,samo da bi se pljuvalo se nastavlja.Svaka ucionica ima jedan zid sa prozorima od coska do coska.Takve ucionice se ne mogu zagrejati na normalnu temperaturu.Jos u cetvrtak su ucionice bile hladne.Moje dete se smrzlo.Da bi moje dete doslo u skolu,mora da pesaci ili da ide tri stanice autobusom.Autobus kojim on ide je ukinut zbog velike nizbrdice,tako da bi moj sin morao da pesaci i to u ovim uslovima sigurno sat vremena.Zivimo na B.brdu.Nista nije strasno sto nedelju dana nece ici u skolu,i ovako uce gomilu nepotrebnih stvari,koje ce nadam se sada izbaciti.A ovi sto se bune sto skole ne rade,neka daju svojoj deci svako dan da uce,neka ih obrazuju kada im je toliko stalo,ili je u pitanju da im rodjena deca smetaju u kuci.Inace moje dete je sesti razred odlican ucenik i presretan je sto nece biti skole.

mic

pre 12 godina

Budale. Pao sneg pa sta sad. Nije mu prvi put, zimi je ovako. Saobracaj funkcionise. Nema skole, a sutra kukajte kad krene nadoknadjivanje, 7. i 8. cas, skracenje prolecnog raspusta, 'zbudzivanje' gradiva i kontrolnih.. Ovi malisani mogu u vrtic, ljudi mogu na posao, a skolu se ne moze..?
Ja svako jutro idem autobusom sa bolesnikom na terapiju. Moze se.

Dcca

pre 12 godina

Prosle nedelje je u nekim delovima Srbije bila mnogo niza temperatura nego sad, a i snega je bilo mnogo. Ali to nije bio dovoljan razlog da se prekine nastava. E, ali kada je u Beogradu pao malo veci sneg i tog dana napravio haos u gradu, naravno da ce se nesto preduzeti. I opet dolazimo do porazavajuce istine - Srbija je Beograd. Ko pita onu jadnu decu koja pesace do skole po snegu, po kisi i suncu?
A sto se fakulteta tice-mozda na tom fakultetu na kome ministar Obradovic predaje ispiti mogu da se grupisu i odrze u jednom danu. Pitam se kako misli da studenti ETF-a,na primer, polazu u istom danu matematiku,elektrotehniku i programiranje. Ministre,ne zavrsavaju se svi fakulteti vikendom i novcem.

Ana

pre 12 godina

Nije mi jasno odlaganje nastave. Vecina skola (barem u Beogradu se greje na centralno grejanje). Ako deca mogu napolje na igranje i sankanje, mogu i u skolu.

Moje dete ide u stranu skolu, i nastava se odvija najnormalnije. Ispred skole i u dvoristu je sneg ociscen i sve je pod kontrolom.


Razumem da je nastava odlozena u zaista pogodjenim krajevima ali u Beogradu zaista smatram da nema razloga za to.

Planeta majmuna

pre 12 godina

Pa sigurno da ne treba da rade. Sačuvajmo decu. Kada treba štrajkovati, nastavnici i profesori nemaju puno dileme. Tada se o nadoknadi ni ne misli.

180501

pre 12 godina

Zašto se ne kaže pravi razlog zatvaranja škola? Zašto se ne kaže da nema goriva za grejanje, da je pitanje koliko će Rusija još da isporučuje gas itd, itd.
Pa niko nije lud i vidi šta je napolju, tako da malo istine ne bi bilo naodmet. A i svi bi onda ćutali što su škole zatvorene. Ni ja nisam videla razlog zatvaranja škola dok nisam čula informaciju da nema mazuta za grejanje i da je pitanje do kada će biti gasa (to sam pročitala na vestima neke medijske kuće iz regiona)

Mirjana

pre 12 godina

Ljudi moji, slušate li vi vesti (i sebe)? Deca ne idu u školu zbog uštede energenata, da bi se malo uštedelo, a ne zbog 20cm snega. Razmislite malo dublje, saslušajte sve detalje, pa onda komentarišite! I, šta se večito nešto bunite? Izguraćemo i ovo, kako smo izgurali i sve dosad!

kaja

pre 12 godina

Mozda u Bg nema problema zbog snega, ali maknite malo svoje g... nekoliko kilometara dalje. Probajte da prosetate po snegu od pola metra nekoliko kilometara pa onda mi kazite da biste svoju decu slali u skole! Ja svoje ne bi poslala ni bez ove odluke, pa makar bio razmazen. Moje dete je moja odgovornost a ne nekog tamo...

Dzontra

pre 12 godina

Ministar obtazovanja je istovremeno dekan na jednom privatnom fakultetu i na tom fakultetu nema odlaganja ispita a ovamo drugima preporucuje odlaganja!Sramota!

nikol dz. femija

pre 12 godina

(m anđa, 6. februar 2012 07:11)

NIje problem samo u snegu, VEĆ i U VELIKOM MINUSU, VELIKOJ HLADNOĆI.

Tačno je da je recimo 1995. na 1996. bio nezapamćeno veliki sneg u Bgdu ali i nedavno 2003. na 2004. MEDJUTIM NIJE BILO OVOLIKO HLADNO NIJE BILO -15 po gradovima Srbije.

TREBALO JE UKINUTI nastavu JOŠ PROŠLE NEDELJE od utorka, srede. Mnoge škole se i inače slabo greju a tek sada je bukvalno smrzavanje.

ZABORAVLJATE DA su se klima, vreme i ljudi promenili od 1984. posebno. A DA NE PRIČAMO O POLITICI.

UOSTALOM znate da u Evropi zbog manjeg snega ili neprilika SVE STAJE, a mi HOĆEMO U EVROPSKU UNIJU, onda moramo postajati sve nežniji, sve gospodskiji, sve finiji.....i ne raditi kada je sneg, kiša, vetar, a o bombama da i ne pričamo.

VI STE U PRAVU, ali i niste, jer JE MNOGO HLADNO /nismo na to naviknuti/ i teško je raditi u nezagrejanim prostorijama, A NEMAMO SVI NI 28 GODINA NI ČELIČNO ZDRAVLJE / upravo zato što smo istrošeni svih prethodnih godina čerečenja i rada kada je trebalo imati vanredno stanje/.

VELIKA HLADNOĆA JE VELIKI PROBLEM.

Lola

pre 12 godina

Da li to znaci da su i ucitelji i nastavnici na odmoru i da cekaju na neko drugi ocisti sneg sa trotoara oko njihovih skola? Obidjite skole, najvise snega u Beogradu je pored njih, ako grad nije organizovao ciscenje. Gospoda prosvetari umeju da strajkuju kad im treba, a da se dohvate lopate da ociste ispred svoje kuce ne umeju. Sramota.

SasaKG

pre 12 godina

Kako bilo, mislim da je ovu odluku ipak trebalo, prepustiti školama. Ok, je da se ne ide u škole u zavejanim karajevima ili tamo gde je većina dece iz krajeva odakle im je teško da dođu u školu. Ali isto tako, tačno je, da u većini gradova u Srbiji, potpuno neproblematično doći do škole i isto tako je činjenica da je 99% dece iz kraja (makar po centralnim gradskim naseljima), prema tome razloga za prekidanje nastave tu zaista nije bilo. Dakle uvek treba delovati lokalno i prilagoditi se situaciji. Kada je bio zemljotres u Kraljevu, nije se desilo da deca iz cele Srbije ne ide u školu, ali deca u Kraljevu neko vreme nisu išla.

Divna

pre 12 godina

Ako budete videli dalje od nosa (svog), shvatićete da deca ne mogu da dođu do škole!
Ne stanuje se preko puta gimnazije i srednje škole!!
Deca moraju da budu u tačno vreme na času, i da nastava teče.
Šta sa onima koji kasne, što su odsečeni (ako ste čuli za Resnik, podavalska naselja, Ovču, Višnjicu) je l oni treba da nadoknađuju gradivo kod kuće?
Pre svega, plitki potoci, raspust nikada nije bio za vreme novogodišnjih praznika kad svi vi slavite i spajate, nego BAŠ U OVO VREME!

pera

pre 12 godina

Biće prekida nastave i u Dimitrovgradu.
Toliko o obaveštenosti, a Predsednik opštine je saopštenje izdao juče posle podne oko 18,00 h.
Inače ovo su najveđe gluposti. U martu će biti poplava i novo vanredno stanje. Gledam na TV, one kamere na velikim raskrsnicama prikazuju beogradske puteve crne boje. Pa gde je zavejanost, neprohdnost..., za "vanredno stanje". Ako treba uvesti vanredno stanje zbog i otkazati nastavu zbog nedostatka para za grejanje u državi, onda raspustite sva sulna ministarstva i agencije, koja imaju odlično grejanje i preusmerite troškove ogreva za škole.
S R A M O T A !!!!

a pozarevac

pre 12 godina

zasto u pozarevcu jos uvek nije obustavljena nastava ,nije mi jasno. ako je neko od gore reko prekidaj, onda prekidaj . sta izvode pa navikli smo na nadoknade pogotovo mi gimnazijalci. grip,smena direktora,strajk za to, nadoknadastrajk profesora ,nadoknada. a sad kad se najavljuje -17 za sredu ja treba da idem u skolu?!mozda jer profesori imaju manju materijalnu vajdu i ne isplati im se.. ma dajte. sta ce oni iz klicevca,dragovca i drugih sela.. pa ni u petak nisu dosli a kamoli sada

Mila

pre 12 godina

Potpuno je opravdano da 900.000 učenika ostane kod kuće u vreme ovog kijameta. U školi gde radim 70% učenika su putnici. Nije vredno rizikovati da samo jedan autobus, (a znamo kakva nam je većina autobusa), sleti sa puta i zaglavi se u snegu na -10° C. Ko bi ih spasavao? Svoje dete sigurno ne bih poslala u školu i da nije uveden ovaj „raspust“.

sneg ili

pre 12 godina

u subotici u skolama deca se smrzavaju.i pre ovih velikih minusa je u skolama bilo hladno a sad sa temperaturama koje su vec deset dana -10 je nemoguce da mokro dete sedi u hladoj ucionici.

gimnazijalac

pre 12 godina

Skole ne rade da bi se smanjila potrosnja struje i energenata...ja nemam nameru da dodjem mokar u skolu i sedim takav 5 sati na mestu gde se skoro i ne greje!

MLADJAN

pre 12 godina

Докле ћемо више слушати и гледати овог неспособног министра. Мука ми је од његовог незнања или боље речено свесног упропашћавања школства. За то је примио новац и одлично то ради.

Zutiferari

pre 12 godina

Nije bilo potrebe donositi ovakve mere, makar ne u vecim gradskim sredinama, a pogotovo ne u Beogradu, bez obzira na gradonacelnikova objasnjenja. Pre 25 - 30 godina snegovi su bili veci a zime jace pa se islo u skolu.

ASEE_Nenad

pre 12 godina

Složio bih se sa svim iznetim komentarima. Deca iz nerazumljivih razloga ne idu u školu. U svim gradskim sredinama je obavljanje nastave apsolutno neproblematično. Što čini preko 90% đačke populacije. Povlačiti ovakve korake da bi u svojim očima izgledao važan je apsolutno nepovoljno po decu, koja će do kraja školske godine ići subotom u školu da bi nadoknadili izgubljeno. Da ne pričam o predlogu istog ministarstva da se gradivo "zgusne" da deca možda ne nadoknađuju časove.

Bill Gates

pre 12 godina

Srbija, 2011. godina, palo 30 cm snega, proglaseno vanredno stanje, deca ne idu u skolu zbog snega... Samo da se podsetimo, za vreme bombardovanja nije bilo proglaseno vanredno stanje? Cini mi se da ce skoro izbori...

ucitelj

pre 12 godina

Gospodo stanovnici glavnog grada u centralnoj Srbiji deca pesace po 10 km do skole,priznacete da za sedmogodisnjaka 20 cm snega predstavlja problem.......

sasar

pre 12 godina

Eto lepe prilike da šklolarci malo odmore, izigraju se, a usput urade sve domaće zadatke (koje nisu do sada), pročitaju neku lektiru (al zamalo)i pomognu roditeljima u čišćenju snega (takođe al zamalo).

m anđa

pre 12 godina

Ako se neko još seća zime 1983. na 1984. (a i 195. na 1986.) i tada je pao veliki snegi i bio minus. Beograd je bio danima blokiran, vozovi zavejani i na kraju su morali da pozovu vosjku da tenkovima i mehanizacijom raščisti prilaze gradu i oslobodi putnike u vozovima i ostalim prevoznim sredstvima. Tada sam bio četvrti razred usmerenog. U školu se išlo, nije bilo prekidanja nastave. Supruga je profesor u srednjoj školi i ne može da se načudi ministrovoj odluci.

fak d sistem

pre 12 godina

A kako smo mi išli u školu kad su bile restrikcije struje i isti ovoliki sneg? Je l' nam fali nešto? Prave od dece razmažene imbecile ovakvim postupcima.

Vladimir

pre 12 godina

5.2.2032: Ministar Prosvete Megatrenddiplomovic je objavio da se naredne nedelje nece ici u skolu jer je danas padala kisa pola sata.
5.2.2052: Ministar Prosvete (ne ume vise ni da se potpise, al ide pod nickom "MEGABOI" na fejsu, objavio da se naredne nedelje nece ici u skolu jer vise nema nijednog nastavnika na teritoriji nekadasnje Republike Srbije

Jasna

pre 12 godina

Ja zaista ovo ne razumem? Napadalo je više snega nego inače, hladnije je nego inače, i ? U čemu je problem? Nismo poplavljeni, nije nas strefio uragan, sve funkcioniše, samo malo usporenije, i koji je onda razlog da ne rade škole i da vrtići rade u nejmanjim mogućim kapacitetima, šta god to značilo???

fak d sistem

pre 12 godina

A kako smo mi išli u školu kad su bile restrikcije struje i isti ovoliki sneg? Je l' nam fali nešto? Prave od dece razmažene imbecile ovakvim postupcima.

Jasna

pre 12 godina

Ja zaista ovo ne razumem? Napadalo je više snega nego inače, hladnije je nego inače, i ? U čemu je problem? Nismo poplavljeni, nije nas strefio uragan, sve funkcioniše, samo malo usporenije, i koji je onda razlog da ne rade škole i da vrtići rade u nejmanjim mogućim kapacitetima, šta god to značilo???

Vladimir

pre 12 godina

5.2.2032: Ministar Prosvete Megatrenddiplomovic je objavio da se naredne nedelje nece ici u skolu jer je danas padala kisa pola sata.
5.2.2052: Ministar Prosvete (ne ume vise ni da se potpise, al ide pod nickom "MEGABOI" na fejsu, objavio da se naredne nedelje nece ici u skolu jer vise nema nijednog nastavnika na teritoriji nekadasnje Republike Srbije

sasar

pre 12 godina

Eto lepe prilike da šklolarci malo odmore, izigraju se, a usput urade sve domaće zadatke (koje nisu do sada), pročitaju neku lektiru (al zamalo)i pomognu roditeljima u čišćenju snega (takođe al zamalo).

Mila

pre 12 godina

Potpuno je opravdano da 900.000 učenika ostane kod kuće u vreme ovog kijameta. U školi gde radim 70% učenika su putnici. Nije vredno rizikovati da samo jedan autobus, (a znamo kakva nam je većina autobusa), sleti sa puta i zaglavi se u snegu na -10° C. Ko bi ih spasavao? Svoje dete sigurno ne bih poslala u školu i da nije uveden ovaj „raspust“.

m anđa

pre 12 godina

Ako se neko još seća zime 1983. na 1984. (a i 195. na 1986.) i tada je pao veliki snegi i bio minus. Beograd je bio danima blokiran, vozovi zavejani i na kraju su morali da pozovu vosjku da tenkovima i mehanizacijom raščisti prilaze gradu i oslobodi putnike u vozovima i ostalim prevoznim sredstvima. Tada sam bio četvrti razred usmerenog. U školu se išlo, nije bilo prekidanja nastave. Supruga je profesor u srednjoj školi i ne može da se načudi ministrovoj odluci.

gimnazijalac

pre 12 godina

Skole ne rade da bi se smanjila potrosnja struje i energenata...ja nemam nameru da dodjem mokar u skolu i sedim takav 5 sati na mestu gde se skoro i ne greje!

ucitelj

pre 12 godina

Gospodo stanovnici glavnog grada u centralnoj Srbiji deca pesace po 10 km do skole,priznacete da za sedmogodisnjaka 20 cm snega predstavlja problem.......

Divna

pre 12 godina

Ako budete videli dalje od nosa (svog), shvatićete da deca ne mogu da dođu do škole!
Ne stanuje se preko puta gimnazije i srednje škole!!
Deca moraju da budu u tačno vreme na času, i da nastava teče.
Šta sa onima koji kasne, što su odsečeni (ako ste čuli za Resnik, podavalska naselja, Ovču, Višnjicu) je l oni treba da nadoknađuju gradivo kod kuće?
Pre svega, plitki potoci, raspust nikada nije bio za vreme novogodišnjih praznika kad svi vi slavite i spajate, nego BAŠ U OVO VREME!

Zutiferari

pre 12 godina

Nije bilo potrebe donositi ovakve mere, makar ne u vecim gradskim sredinama, a pogotovo ne u Beogradu, bez obzira na gradonacelnikova objasnjenja. Pre 25 - 30 godina snegovi su bili veci a zime jace pa se islo u skolu.

Bill Gates

pre 12 godina

Srbija, 2011. godina, palo 30 cm snega, proglaseno vanredno stanje, deca ne idu u skolu zbog snega... Samo da se podsetimo, za vreme bombardovanja nije bilo proglaseno vanredno stanje? Cini mi se da ce skoro izbori...

SasaKG

pre 12 godina

Kako bilo, mislim da je ovu odluku ipak trebalo, prepustiti školama. Ok, je da se ne ide u škole u zavejanim karajevima ili tamo gde je većina dece iz krajeva odakle im je teško da dođu u školu. Ali isto tako, tačno je, da u većini gradova u Srbiji, potpuno neproblematično doći do škole i isto tako je činjenica da je 99% dece iz kraja (makar po centralnim gradskim naseljima), prema tome razloga za prekidanje nastave tu zaista nije bilo. Dakle uvek treba delovati lokalno i prilagoditi se situaciji. Kada je bio zemljotres u Kraljevu, nije se desilo da deca iz cele Srbije ne ide u školu, ali deca u Kraljevu neko vreme nisu išla.

ASEE_Nenad

pre 12 godina

Složio bih se sa svim iznetim komentarima. Deca iz nerazumljivih razloga ne idu u školu. U svim gradskim sredinama je obavljanje nastave apsolutno neproblematično. Što čini preko 90% đačke populacije. Povlačiti ovakve korake da bi u svojim očima izgledao važan je apsolutno nepovoljno po decu, koja će do kraja školske godine ići subotom u školu da bi nadoknadili izgubljeno. Da ne pričam o predlogu istog ministarstva da se gradivo "zgusne" da deca možda ne nadoknađuju časove.

sneg ili

pre 12 godina

u subotici u skolama deca se smrzavaju.i pre ovih velikih minusa je u skolama bilo hladno a sad sa temperaturama koje su vec deset dana -10 je nemoguce da mokro dete sedi u hladoj ucionici.

MLADJAN

pre 12 godina

Докле ћемо више слушати и гледати овог неспособног министра. Мука ми је од његовог незнања или боље речено свесног упропашћавања школства. За то је примио новац и одлично то ради.

Roditelj

pre 12 godina

Pljuvanje po ministrima,samo da bi se pljuvalo se nastavlja.Svaka ucionica ima jedan zid sa prozorima od coska do coska.Takve ucionice se ne mogu zagrejati na normalnu temperaturu.Jos u cetvrtak su ucionice bile hladne.Moje dete se smrzlo.Da bi moje dete doslo u skolu,mora da pesaci ili da ide tri stanice autobusom.Autobus kojim on ide je ukinut zbog velike nizbrdice,tako da bi moj sin morao da pesaci i to u ovim uslovima sigurno sat vremena.Zivimo na B.brdu.Nista nije strasno sto nedelju dana nece ici u skolu,i ovako uce gomilu nepotrebnih stvari,koje ce nadam se sada izbaciti.A ovi sto se bune sto skole ne rade,neka daju svojoj deci svako dan da uce,neka ih obrazuju kada im je toliko stalo,ili je u pitanju da im rodjena deca smetaju u kuci.Inace moje dete je sesti razred odlican ucenik i presretan je sto nece biti skole.

Mirjana

pre 12 godina

Ljudi moji, slušate li vi vesti (i sebe)? Deca ne idu u školu zbog uštede energenata, da bi se malo uštedelo, a ne zbog 20cm snega. Razmislite malo dublje, saslušajte sve detalje, pa onda komentarišite! I, šta se večito nešto bunite? Izguraćemo i ovo, kako smo izgurali i sve dosad!

pera

pre 12 godina

Biće prekida nastave i u Dimitrovgradu.
Toliko o obaveštenosti, a Predsednik opštine je saopštenje izdao juče posle podne oko 18,00 h.
Inače ovo su najveđe gluposti. U martu će biti poplava i novo vanredno stanje. Gledam na TV, one kamere na velikim raskrsnicama prikazuju beogradske puteve crne boje. Pa gde je zavejanost, neprohdnost..., za "vanredno stanje". Ako treba uvesti vanredno stanje zbog i otkazati nastavu zbog nedostatka para za grejanje u državi, onda raspustite sva sulna ministarstva i agencije, koja imaju odlično grejanje i preusmerite troškove ogreva za škole.
S R A M O T A !!!!

Dcca

pre 12 godina

Prosle nedelje je u nekim delovima Srbije bila mnogo niza temperatura nego sad, a i snega je bilo mnogo. Ali to nije bio dovoljan razlog da se prekine nastava. E, ali kada je u Beogradu pao malo veci sneg i tog dana napravio haos u gradu, naravno da ce se nesto preduzeti. I opet dolazimo do porazavajuce istine - Srbija je Beograd. Ko pita onu jadnu decu koja pesace do skole po snegu, po kisi i suncu?
A sto se fakulteta tice-mozda na tom fakultetu na kome ministar Obradovic predaje ispiti mogu da se grupisu i odrze u jednom danu. Pitam se kako misli da studenti ETF-a,na primer, polazu u istom danu matematiku,elektrotehniku i programiranje. Ministre,ne zavrsavaju se svi fakulteti vikendom i novcem.

Ana

pre 12 godina

Nije mi jasno odlaganje nastave. Vecina skola (barem u Beogradu se greje na centralno grejanje). Ako deca mogu napolje na igranje i sankanje, mogu i u skolu.

Moje dete ide u stranu skolu, i nastava se odvija najnormalnije. Ispred skole i u dvoristu je sneg ociscen i sve je pod kontrolom.


Razumem da je nastava odlozena u zaista pogodjenim krajevima ali u Beogradu zaista smatram da nema razloga za to.

Jelena

pre 12 godina

''Pre svega, plitki potoci, raspust nikada nije bio za vreme novogodišnjih praznika kad svi vi slavite i spajate, nego BAŠ U OVO VREME.''
Bravo, Divna!!!
Kada bi manje vodili racuna o verskim praznicima, a vise o interesu dece, kao sto je nekada bilo, raspust bi bio u ovo vreme.
Do skole je potrebno doci, cak i kada je na Vracaru, jer ne zivimo svi na Vracaru, iako smo tamo rodjeni.

tt

pre 12 godina

A uzmimo na primer potraje ovaj sneg 2 meseca. Je l' ce se tad odjednom naprasno moci?
Ne bih da zvucim drakonski, mi smo u ratu (ovom poslednjem, u Hrvatskoj) isli u skolu a cele zime nije bilo grejanja! A znate sta - nije bilo prozora na skoli, porazbijali geleri. Nego najlon zalepljen, pa kad okrene bura, najlon se cima tamo-'amo. Bila je epidemija zutice, a mi smo na odmoru prali ruke u hloru. Da ne idem u mucnije detalje, ljudi, pa sta bismo da je neko rekao - rat je, 4 godine nece biti skole. Da ostanemo nepismeni? Ne kazem da tako treba da bude, ali ljudi, radi grejanje, bus vozi, sta je vama tacno?

kaja

pre 12 godina

Mozda u Bg nema problema zbog snega, ali maknite malo svoje g... nekoliko kilometara dalje. Probajte da prosetate po snegu od pola metra nekoliko kilometara pa onda mi kazite da biste svoju decu slali u skole! Ja svoje ne bi poslala ni bez ove odluke, pa makar bio razmazen. Moje dete je moja odgovornost a ne nekog tamo...

180501

pre 12 godina

Zašto se ne kaže pravi razlog zatvaranja škola? Zašto se ne kaže da nema goriva za grejanje, da je pitanje koliko će Rusija još da isporučuje gas itd, itd.
Pa niko nije lud i vidi šta je napolju, tako da malo istine ne bi bilo naodmet. A i svi bi onda ćutali što su škole zatvorene. Ni ja nisam videla razlog zatvaranja škola dok nisam čula informaciju da nema mazuta za grejanje i da je pitanje do kada će biti gasa (to sam pročitala na vestima neke medijske kuće iz regiona)

bubi

pre 12 godina

Draga Ana, Vase dete ide u stranu skolui i verovatno ga do tamo vozi skolski autobus, bless him. Druga deca idu gradskim prevozom, koji eto, i ne radi kako treba. kod mene na Vozdovcu ne rade tramvaji i svakih 15 minuta prodje neki prolupali autobus.neka od dece koja idu u nasu skolu,profesor sam, dolaze iz Ostruznice, Batajnice...itd.Nadam se da vam je sada malo jasnije zasto skole ne rade.
Probijaju se kroz sneg na minus deset i arce odecu i obucu.Razmislite malo o tome u kakvoj je ko situaciji pre nego sto nalupate komentare.

Fak d sistem

pre 12 godina

Fakulteti valjda normalno rade. Najgluplja stvar koju je ministar kvaziprosvete mogao da izjavi jeste da bi trebalo da se odrzava po vise ispita u jednom danu. Aha, malo morgen, neka ih on spremi i polozi za jedan dan, pa cemo onda moci i mi. Sto se tice zatvaranja skola, to je sasvim OK tamo gde se do skola ne moze doci, ali u gradovima je apsolutno nepotrebno. Da, opravdati izostanke onima koji dolaze iz npr. podavalskih sela u skole u centru BGa, zato sto fizicki ne mogu da stignu do grada. Ali po kom osnovu su i deca iz centralnih gradskih opstina oslobodjena nastave? Gradski prevoz u Beogradu funkcionise sasvim normalno, cak su i tramvaje danas pustili... Nema logike.

BokiPirot

pre 12 godina

Totalni idiotizam.Razumem da skole ne rade tamo gde je to nemoguce ali tamo gde svi uslove postoje skole su morale da rade.Prvobitna odluka je bila da skole u Pirotu rade medjutim sinoc je iz politbiroa stigao hatiserif da ne mogu da rade.Zasto?Putevi u gradu su ocisceni kao i putevi koji vode ka selima.Sneg cak i nije tako veliki,Pirot nije neki veliki grad tako da ni jedno dete ne bi pesacilo duze od pola sata do skole.Po meni casovi koji se sada izgube ne bi trebalo da se odradjuju jer ovaj raspust je izasao iz glava kroz kojih vuce promaja,bar sto se tice mog grada.

a pozarevac

pre 12 godina

zasto u pozarevcu jos uvek nije obustavljena nastava ,nije mi jasno. ako je neko od gore reko prekidaj, onda prekidaj . sta izvode pa navikli smo na nadoknade pogotovo mi gimnazijalci. grip,smena direktora,strajk za to, nadoknadastrajk profesora ,nadoknada. a sad kad se najavljuje -17 za sredu ja treba da idem u skolu?!mozda jer profesori imaju manju materijalnu vajdu i ne isplati im se.. ma dajte. sta ce oni iz klicevca,dragovca i drugih sela.. pa ni u petak nisu dosli a kamoli sada

mic

pre 12 godina

Budale. Pao sneg pa sta sad. Nije mu prvi put, zimi je ovako. Saobracaj funkcionise. Nema skole, a sutra kukajte kad krene nadoknadjivanje, 7. i 8. cas, skracenje prolecnog raspusta, 'zbudzivanje' gradiva i kontrolnih.. Ovi malisani mogu u vrtic, ljudi mogu na posao, a skolu se ne moze..?
Ja svako jutro idem autobusom sa bolesnikom na terapiju. Moze se.

nikol dz. femija

pre 12 godina

(m anđa, 6. februar 2012 07:11)

NIje problem samo u snegu, VEĆ i U VELIKOM MINUSU, VELIKOJ HLADNOĆI.

Tačno je da je recimo 1995. na 1996. bio nezapamćeno veliki sneg u Bgdu ali i nedavno 2003. na 2004. MEDJUTIM NIJE BILO OVOLIKO HLADNO NIJE BILO -15 po gradovima Srbije.

TREBALO JE UKINUTI nastavu JOŠ PROŠLE NEDELJE od utorka, srede. Mnoge škole se i inače slabo greju a tek sada je bukvalno smrzavanje.

ZABORAVLJATE DA su se klima, vreme i ljudi promenili od 1984. posebno. A DA NE PRIČAMO O POLITICI.

UOSTALOM znate da u Evropi zbog manjeg snega ili neprilika SVE STAJE, a mi HOĆEMO U EVROPSKU UNIJU, onda moramo postajati sve nežniji, sve gospodskiji, sve finiji.....i ne raditi kada je sneg, kiša, vetar, a o bombama da i ne pričamo.

VI STE U PRAVU, ali i niste, jer JE MNOGO HLADNO /nismo na to naviknuti/ i teško je raditi u nezagrejanim prostorijama, A NEMAMO SVI NI 28 GODINA NI ČELIČNO ZDRAVLJE / upravo zato što smo istrošeni svih prethodnih godina čerečenja i rada kada je trebalo imati vanredno stanje/.

VELIKA HLADNOĆA JE VELIKI PROBLEM.

Planeta majmuna

pre 12 godina

Pa sigurno da ne treba da rade. Sačuvajmo decu. Kada treba štrajkovati, nastavnici i profesori nemaju puno dileme. Tada se o nadoknadi ni ne misli.

krlja

pre 12 godina

Pa ja sam isao celu srednju skolu u jakni a zimski raspust je uvek trajao bar nedelju dana duze jel nije bilo mazuta bar u to doba 92...Pa moj otac je isao u skolu pet kilometara do skole gladan.Pa zar su to razlozi da deca 2012.idu u skolu i smrzavaju se a nastavnici drze casove na 15 stepeni u ucionici?

Lola

pre 12 godina

Da li to znaci da su i ucitelji i nastavnici na odmoru i da cekaju na neko drugi ocisti sneg sa trotoara oko njihovih skola? Obidjite skole, najvise snega u Beogradu je pored njih, ako grad nije organizovao ciscenje. Gospoda prosvetari umeju da strajkuju kad im treba, a da se dohvate lopate da ociste ispred svoje kuce ne umeju. Sramota.

Ana Milas

pre 12 godina

Smatram da je Ministar pravedno postupio i da sve škole u Srbiji treba da se pridržavaju njegovog predloga. Koliko je škola u Srbii, koliko bi se ovih dana potrošilo za grejanje? Nije to zbog snega, već zbog enormne potrošnje električne energije. Bolje deca da sede u toplom, nego da po šest sati sede u hladnim sobama, bez struje.Kako bi onda učili? Najlakše je nekoga kritikovati! Ko hoće da uči, taj će da savlada izgubljeno gradivo!

Dzontra

pre 12 godina

Ministar obtazovanja je istovremeno dekan na jednom privatnom fakultetu i na tom fakultetu nema odlaganja ispita a ovamo drugima preporucuje odlaganja!Sramota!

Anon

pre 12 godina

A kako vi mislite da ja uopste odem u skolu ? Ulica mi je zavejana a jos se i nalazi bogu iza nogu tako da cisto sumnjam da ce biti ociscena.Peske da odem mi ne pada na pamet , jer dok ja ne dodjem bicu mokar od plivanja po snegu pa cu se navrh svega toga i prehladiti.I sta je onda ucinjeno ?

A to sto ste vi i po gorim snegovima isli u skolu - zalim vas sto su vas terali na tako nesto.

eragon

pre 12 godina

Vrtici rade iz prostog razloga jer deca do 7 godina ne smeju biti sama kuci i neko ih mora cuvati,roditelji ne mogu posto rade,a to sto vi isli po jos gorem snegu to je vas problem,nastavnici nece nista izgubiti za 5 dana zapravo oni ce biti srecniji od nekih ucenika.Kome smeta da nedelju dana odmara moze slobodno da ide da cisti sneg.

Tanja

pre 12 godina

Na ovaj nacin daju primer djacima da je skola nevazna, a onda se pitaju zasto ih djaci ne postuju, zasko skola nema autoritet?! Svake godine nadju razlog za obustavu: te nepostojeci grip pre dve, te jubilarne nagrade prosle, a sada 30 cm snega! Smesno! Najgore je sto su se setili obustave kada je sneg napada u u Beogradu, a sto u Sjenici vec nedeljama nista ne funkcionise, to je bilook, ta su deca morala u skolu. Sramota...

Ana

pre 12 godina

Dragi Bubi,

deca bi trebalo da idu u skole koje su im blizu kuce. Te mi stvarno nije jasno sta deca iz Ostruznice i Batajnice rade u skoli na Vozdovcu.

Ja sam eto, ceo zivot isla u skolu (srednju) autobusom kada su zime bile mnogo gore nego ova nasa sada i ne secam se da nam je ikad bila obustavljena nastava zbog toga.

Iz vas govori cista zloba i nista drugo. Verovali ili ne, veoma dobro znam i svesna sam situacije u nasoj zemlji, protiv koje se svakodnevno svojim poslom borim.

Citajuci vas komentar, ponovo se pitam zasto sam se upustila u borbu sa vetrenjacama, kada kod nas prvo treba promeniti mentalitet.

Na prolece, kada budete morali da odradjujete ove dane koje sada ne radite, ponovo cete pljuvati ovde kako nema smisla da radite vise, jer cete do tada zaboraviti zbog cega niste radili ove nedelje i kako ste isti ovaj stav branili.

Mr.T

pre 12 godina

Zar da zbog propagande ukidate deci mogucnost da saznaju kako je to kada zimi pada sneg, a ti moras u skolu, sutra na posao itd. Pa ne treba valjda svet da stane zbog snega-koliki god bio!!! Samo pogledajte sliku iz Japana- autobus ide po perfekto ociscenoj ulici, a sneg duplo visi od autobusa. Ovde sneg nije ni do kolena, a vlast uvodi vanrednu situaciju da bi se dopala narodu, jer kao mnooogo brinu za nas, a sve rade kako bi nas zastitili od prokletog snega. Sramota!!!

veseli školarci

pre 12 godina

Škole ne rade zbog uštede energenata i struje, a ne zbog 20cm snega, a šta je nama manje važno i šta još moguće zatvoriti ako ne škole. Isključenja struje ne bi baš bila popularna pred izbore.

dado-pg-it

pre 12 godina

dođite kod mene u srednju italiju: 2 cm snijega već se otopio. temperatura između -1 i 2 stepena,moja kcerka tek jutros(jer sam je najurio) otišla u srednju školu, a sin u zabaviste još ne. razlog: vremenske nepogode. o bože moj ja sam se nešto izgubio .nešto mi ne štima.

pozdrav iz italije

Branislava Savić

pre 12 godina

vlast je nesposobna da rešava probleme u državi.. a problemi su:narod gladan,slabog materijalnog stanja,nezaposlen,bolestan... ma jadan... privreda u mraku, poljoprivreda ajajaj.. zima stegla.. pa pričam ti priču kako je hladno i zavejeno pa teško vala!Dajte toj deci adekvatnu opremu za sneg, očistite ulice, nahranite tu dečicu pa proglašavajte vanredne situacije

fak d sistem

pre 12 godina

A kako smo mi išli u školu kad su bile restrikcije struje i isti ovoliki sneg? Je l' nam fali nešto? Prave od dece razmažene imbecile ovakvim postupcima.

Lola

pre 12 godina

Da li to znaci da su i ucitelji i nastavnici na odmoru i da cekaju na neko drugi ocisti sneg sa trotoara oko njihovih skola? Obidjite skole, najvise snega u Beogradu je pored njih, ako grad nije organizovao ciscenje. Gospoda prosvetari umeju da strajkuju kad im treba, a da se dohvate lopate da ociste ispred svoje kuce ne umeju. Sramota.

Jasna

pre 12 godina

Ja zaista ovo ne razumem? Napadalo je više snega nego inače, hladnije je nego inače, i ? U čemu je problem? Nismo poplavljeni, nije nas strefio uragan, sve funkcioniše, samo malo usporenije, i koji je onda razlog da ne rade škole i da vrtići rade u nejmanjim mogućim kapacitetima, šta god to značilo???

Bill Gates

pre 12 godina

Srbija, 2011. godina, palo 30 cm snega, proglaseno vanredno stanje, deca ne idu u skolu zbog snega... Samo da se podsetimo, za vreme bombardovanja nije bilo proglaseno vanredno stanje? Cini mi se da ce skoro izbori...

Ana

pre 12 godina

Nije mi jasno odlaganje nastave. Vecina skola (barem u Beogradu se greje na centralno grejanje). Ako deca mogu napolje na igranje i sankanje, mogu i u skolu.

Moje dete ide u stranu skolu, i nastava se odvija najnormalnije. Ispred skole i u dvoristu je sneg ociscen i sve je pod kontrolom.


Razumem da je nastava odlozena u zaista pogodjenim krajevima ali u Beogradu zaista smatram da nema razloga za to.

Zutiferari

pre 12 godina

Nije bilo potrebe donositi ovakve mere, makar ne u vecim gradskim sredinama, a pogotovo ne u Beogradu, bez obzira na gradonacelnikova objasnjenja. Pre 25 - 30 godina snegovi su bili veci a zime jace pa se islo u skolu.

ASEE_Nenad

pre 12 godina

Složio bih se sa svim iznetim komentarima. Deca iz nerazumljivih razloga ne idu u školu. U svim gradskim sredinama je obavljanje nastave apsolutno neproblematično. Što čini preko 90% đačke populacije. Povlačiti ovakve korake da bi u svojim očima izgledao važan je apsolutno nepovoljno po decu, koja će do kraja školske godine ići subotom u školu da bi nadoknadili izgubljeno. Da ne pričam o predlogu istog ministarstva da se gradivo "zgusne" da deca možda ne nadoknađuju časove.

SasaKG

pre 12 godina

Kako bilo, mislim da je ovu odluku ipak trebalo, prepustiti školama. Ok, je da se ne ide u škole u zavejanim karajevima ili tamo gde je većina dece iz krajeva odakle im je teško da dođu u školu. Ali isto tako, tačno je, da u većini gradova u Srbiji, potpuno neproblematično doći do škole i isto tako je činjenica da je 99% dece iz kraja (makar po centralnim gradskim naseljima), prema tome razloga za prekidanje nastave tu zaista nije bilo. Dakle uvek treba delovati lokalno i prilagoditi se situaciji. Kada je bio zemljotres u Kraljevu, nije se desilo da deca iz cele Srbije ne ide u školu, ali deca u Kraljevu neko vreme nisu išla.

Planeta majmuna

pre 12 godina

Pa sigurno da ne treba da rade. Sačuvajmo decu. Kada treba štrajkovati, nastavnici i profesori nemaju puno dileme. Tada se o nadoknadi ni ne misli.

m anđa

pre 12 godina

Ako se neko još seća zime 1983. na 1984. (a i 195. na 1986.) i tada je pao veliki snegi i bio minus. Beograd je bio danima blokiran, vozovi zavejani i na kraju su morali da pozovu vosjku da tenkovima i mehanizacijom raščisti prilaze gradu i oslobodi putnike u vozovima i ostalim prevoznim sredstvima. Tada sam bio četvrti razred usmerenog. U školu se išlo, nije bilo prekidanja nastave. Supruga je profesor u srednjoj školi i ne može da se načudi ministrovoj odluci.

Mila

pre 12 godina

Potpuno je opravdano da 900.000 učenika ostane kod kuće u vreme ovog kijameta. U školi gde radim 70% učenika su putnici. Nije vredno rizikovati da samo jedan autobus, (a znamo kakva nam je većina autobusa), sleti sa puta i zaglavi se u snegu na -10° C. Ko bi ih spasavao? Svoje dete sigurno ne bih poslala u školu i da nije uveden ovaj „raspust“.

ucitelj

pre 12 godina

Gospodo stanovnici glavnog grada u centralnoj Srbiji deca pesace po 10 km do skole,priznacete da za sedmogodisnjaka 20 cm snega predstavlja problem.......

gimnazijalac

pre 12 godina

Skole ne rade da bi se smanjila potrosnja struje i energenata...ja nemam nameru da dodjem mokar u skolu i sedim takav 5 sati na mestu gde se skoro i ne greje!

Mirjana

pre 12 godina

Ljudi moji, slušate li vi vesti (i sebe)? Deca ne idu u školu zbog uštede energenata, da bi se malo uštedelo, a ne zbog 20cm snega. Razmislite malo dublje, saslušajte sve detalje, pa onda komentarišite! I, šta se večito nešto bunite? Izguraćemo i ovo, kako smo izgurali i sve dosad!

bubi

pre 12 godina

Draga Ana, Vase dete ide u stranu skolui i verovatno ga do tamo vozi skolski autobus, bless him. Druga deca idu gradskim prevozom, koji eto, i ne radi kako treba. kod mene na Vozdovcu ne rade tramvaji i svakih 15 minuta prodje neki prolupali autobus.neka od dece koja idu u nasu skolu,profesor sam, dolaze iz Ostruznice, Batajnice...itd.Nadam se da vam je sada malo jasnije zasto skole ne rade.
Probijaju se kroz sneg na minus deset i arce odecu i obucu.Razmislite malo o tome u kakvoj je ko situaciji pre nego sto nalupate komentare.

Ana

pre 12 godina

Dragi Bubi,

deca bi trebalo da idu u skole koje su im blizu kuce. Te mi stvarno nije jasno sta deca iz Ostruznice i Batajnice rade u skoli na Vozdovcu.

Ja sam eto, ceo zivot isla u skolu (srednju) autobusom kada su zime bile mnogo gore nego ova nasa sada i ne secam se da nam je ikad bila obustavljena nastava zbog toga.

Iz vas govori cista zloba i nista drugo. Verovali ili ne, veoma dobro znam i svesna sam situacije u nasoj zemlji, protiv koje se svakodnevno svojim poslom borim.

Citajuci vas komentar, ponovo se pitam zasto sam se upustila u borbu sa vetrenjacama, kada kod nas prvo treba promeniti mentalitet.

Na prolece, kada budete morali da odradjujete ove dane koje sada ne radite, ponovo cete pljuvati ovde kako nema smisla da radite vise, jer cete do tada zaboraviti zbog cega niste radili ove nedelje i kako ste isti ovaj stav branili.

Roditelj

pre 12 godina

Pljuvanje po ministrima,samo da bi se pljuvalo se nastavlja.Svaka ucionica ima jedan zid sa prozorima od coska do coska.Takve ucionice se ne mogu zagrejati na normalnu temperaturu.Jos u cetvrtak su ucionice bile hladne.Moje dete se smrzlo.Da bi moje dete doslo u skolu,mora da pesaci ili da ide tri stanice autobusom.Autobus kojim on ide je ukinut zbog velike nizbrdice,tako da bi moj sin morao da pesaci i to u ovim uslovima sigurno sat vremena.Zivimo na B.brdu.Nista nije strasno sto nedelju dana nece ici u skolu,i ovako uce gomilu nepotrebnih stvari,koje ce nadam se sada izbaciti.A ovi sto se bune sto skole ne rade,neka daju svojoj deci svako dan da uce,neka ih obrazuju kada im je toliko stalo,ili je u pitanju da im rodjena deca smetaju u kuci.Inace moje dete je sesti razred odlican ucenik i presretan je sto nece biti skole.

Vladimir

pre 12 godina

5.2.2032: Ministar Prosvete Megatrenddiplomovic je objavio da se naredne nedelje nece ici u skolu jer je danas padala kisa pola sata.
5.2.2052: Ministar Prosvete (ne ume vise ni da se potpise, al ide pod nickom "MEGABOI" na fejsu, objavio da se naredne nedelje nece ici u skolu jer vise nema nijednog nastavnika na teritoriji nekadasnje Republike Srbije

tt

pre 12 godina

A uzmimo na primer potraje ovaj sneg 2 meseca. Je l' ce se tad odjednom naprasno moci?
Ne bih da zvucim drakonski, mi smo u ratu (ovom poslednjem, u Hrvatskoj) isli u skolu a cele zime nije bilo grejanja! A znate sta - nije bilo prozora na skoli, porazbijali geleri. Nego najlon zalepljen, pa kad okrene bura, najlon se cima tamo-'amo. Bila je epidemija zutice, a mi smo na odmoru prali ruke u hloru. Da ne idem u mucnije detalje, ljudi, pa sta bismo da je neko rekao - rat je, 4 godine nece biti skole. Da ostanemo nepismeni? Ne kazem da tako treba da bude, ali ljudi, radi grejanje, bus vozi, sta je vama tacno?

MLADJAN

pre 12 godina

Докле ћемо више слушати и гледати овог неспособног министра. Мука ми је од његовог незнања или боље речено свесног упропашћавања школства. За то је примио новац и одлично то ради.

Divna

pre 12 godina

Ako budete videli dalje od nosa (svog), shvatićete da deca ne mogu da dođu do škole!
Ne stanuje se preko puta gimnazije i srednje škole!!
Deca moraju da budu u tačno vreme na času, i da nastava teče.
Šta sa onima koji kasne, što su odsečeni (ako ste čuli za Resnik, podavalska naselja, Ovču, Višnjicu) je l oni treba da nadoknađuju gradivo kod kuće?
Pre svega, plitki potoci, raspust nikada nije bio za vreme novogodišnjih praznika kad svi vi slavite i spajate, nego BAŠ U OVO VREME!

pera

pre 12 godina

Biće prekida nastave i u Dimitrovgradu.
Toliko o obaveštenosti, a Predsednik opštine je saopštenje izdao juče posle podne oko 18,00 h.
Inače ovo su najveđe gluposti. U martu će biti poplava i novo vanredno stanje. Gledam na TV, one kamere na velikim raskrsnicama prikazuju beogradske puteve crne boje. Pa gde je zavejanost, neprohdnost..., za "vanredno stanje". Ako treba uvesti vanredno stanje zbog i otkazati nastavu zbog nedostatka para za grejanje u državi, onda raspustite sva sulna ministarstva i agencije, koja imaju odlično grejanje i preusmerite troškove ogreva za škole.
S R A M O T A !!!!

Tanja

pre 12 godina

Na ovaj nacin daju primer djacima da je skola nevazna, a onda se pitaju zasto ih djaci ne postuju, zasko skola nema autoritet?! Svake godine nadju razlog za obustavu: te nepostojeci grip pre dve, te jubilarne nagrade prosle, a sada 30 cm snega! Smesno! Najgore je sto su se setili obustave kada je sneg napada u u Beogradu, a sto u Sjenici vec nedeljama nista ne funkcionise, to je bilook, ta su deca morala u skolu. Sramota...

sasar

pre 12 godina

Eto lepe prilike da šklolarci malo odmore, izigraju se, a usput urade sve domaće zadatke (koje nisu do sada), pročitaju neku lektiru (al zamalo)i pomognu roditeljima u čišćenju snega (takođe al zamalo).

Dzontra

pre 12 godina

Ministar obtazovanja je istovremeno dekan na jednom privatnom fakultetu i na tom fakultetu nema odlaganja ispita a ovamo drugima preporucuje odlaganja!Sramota!

Ana Milas

pre 12 godina

Smatram da je Ministar pravedno postupio i da sve škole u Srbiji treba da se pridržavaju njegovog predloga. Koliko je škola u Srbii, koliko bi se ovih dana potrošilo za grejanje? Nije to zbog snega, već zbog enormne potrošnje električne energije. Bolje deca da sede u toplom, nego da po šest sati sede u hladnim sobama, bez struje.Kako bi onda učili? Najlakše je nekoga kritikovati! Ko hoće da uči, taj će da savlada izgubljeno gradivo!

mic

pre 12 godina

Budale. Pao sneg pa sta sad. Nije mu prvi put, zimi je ovako. Saobracaj funkcionise. Nema skole, a sutra kukajte kad krene nadoknadjivanje, 7. i 8. cas, skracenje prolecnog raspusta, 'zbudzivanje' gradiva i kontrolnih.. Ovi malisani mogu u vrtic, ljudi mogu na posao, a skolu se ne moze..?
Ja svako jutro idem autobusom sa bolesnikom na terapiju. Moze se.

Mr.T

pre 12 godina

Zar da zbog propagande ukidate deci mogucnost da saznaju kako je to kada zimi pada sneg, a ti moras u skolu, sutra na posao itd. Pa ne treba valjda svet da stane zbog snega-koliki god bio!!! Samo pogledajte sliku iz Japana- autobus ide po perfekto ociscenoj ulici, a sneg duplo visi od autobusa. Ovde sneg nije ni do kolena, a vlast uvodi vanrednu situaciju da bi se dopala narodu, jer kao mnooogo brinu za nas, a sve rade kako bi nas zastitili od prokletog snega. Sramota!!!

nikol dz. femija

pre 12 godina

(m anđa, 6. februar 2012 07:11)

NIje problem samo u snegu, VEĆ i U VELIKOM MINUSU, VELIKOJ HLADNOĆI.

Tačno je da je recimo 1995. na 1996. bio nezapamćeno veliki sneg u Bgdu ali i nedavno 2003. na 2004. MEDJUTIM NIJE BILO OVOLIKO HLADNO NIJE BILO -15 po gradovima Srbije.

TREBALO JE UKINUTI nastavu JOŠ PROŠLE NEDELJE od utorka, srede. Mnoge škole se i inače slabo greju a tek sada je bukvalno smrzavanje.

ZABORAVLJATE DA su se klima, vreme i ljudi promenili od 1984. posebno. A DA NE PRIČAMO O POLITICI.

UOSTALOM znate da u Evropi zbog manjeg snega ili neprilika SVE STAJE, a mi HOĆEMO U EVROPSKU UNIJU, onda moramo postajati sve nežniji, sve gospodskiji, sve finiji.....i ne raditi kada je sneg, kiša, vetar, a o bombama da i ne pričamo.

VI STE U PRAVU, ali i niste, jer JE MNOGO HLADNO /nismo na to naviknuti/ i teško je raditi u nezagrejanim prostorijama, A NEMAMO SVI NI 28 GODINA NI ČELIČNO ZDRAVLJE / upravo zato što smo istrošeni svih prethodnih godina čerečenja i rada kada je trebalo imati vanredno stanje/.

VELIKA HLADNOĆA JE VELIKI PROBLEM.

krlja

pre 12 godina

Pa ja sam isao celu srednju skolu u jakni a zimski raspust je uvek trajao bar nedelju dana duze jel nije bilo mazuta bar u to doba 92...Pa moj otac je isao u skolu pet kilometara do skole gladan.Pa zar su to razlozi da deca 2012.idu u skolu i smrzavaju se a nastavnici drze casove na 15 stepeni u ucionici?

kaja

pre 12 godina

Mozda u Bg nema problema zbog snega, ali maknite malo svoje g... nekoliko kilometara dalje. Probajte da prosetate po snegu od pola metra nekoliko kilometara pa onda mi kazite da biste svoju decu slali u skole! Ja svoje ne bi poslala ni bez ove odluke, pa makar bio razmazen. Moje dete je moja odgovornost a ne nekog tamo...

Fak d sistem

pre 12 godina

Fakulteti valjda normalno rade. Najgluplja stvar koju je ministar kvaziprosvete mogao da izjavi jeste da bi trebalo da se odrzava po vise ispita u jednom danu. Aha, malo morgen, neka ih on spremi i polozi za jedan dan, pa cemo onda moci i mi. Sto se tice zatvaranja skola, to je sasvim OK tamo gde se do skola ne moze doci, ali u gradovima je apsolutno nepotrebno. Da, opravdati izostanke onima koji dolaze iz npr. podavalskih sela u skole u centru BGa, zato sto fizicki ne mogu da stignu do grada. Ali po kom osnovu su i deca iz centralnih gradskih opstina oslobodjena nastave? Gradski prevoz u Beogradu funkcionise sasvim normalno, cak su i tramvaje danas pustili... Nema logike.

Anon

pre 12 godina

A kako vi mislite da ja uopste odem u skolu ? Ulica mi je zavejana a jos se i nalazi bogu iza nogu tako da cisto sumnjam da ce biti ociscena.Peske da odem mi ne pada na pamet , jer dok ja ne dodjem bicu mokar od plivanja po snegu pa cu se navrh svega toga i prehladiti.I sta je onda ucinjeno ?

A to sto ste vi i po gorim snegovima isli u skolu - zalim vas sto su vas terali na tako nesto.

a pozarevac

pre 12 godina

zasto u pozarevcu jos uvek nije obustavljena nastava ,nije mi jasno. ako je neko od gore reko prekidaj, onda prekidaj . sta izvode pa navikli smo na nadoknade pogotovo mi gimnazijalci. grip,smena direktora,strajk za to, nadoknadastrajk profesora ,nadoknada. a sad kad se najavljuje -17 za sredu ja treba da idem u skolu?!mozda jer profesori imaju manju materijalnu vajdu i ne isplati im se.. ma dajte. sta ce oni iz klicevca,dragovca i drugih sela.. pa ni u petak nisu dosli a kamoli sada

Jelena

pre 12 godina

''Pre svega, plitki potoci, raspust nikada nije bio za vreme novogodišnjih praznika kad svi vi slavite i spajate, nego BAŠ U OVO VREME.''
Bravo, Divna!!!
Kada bi manje vodili racuna o verskim praznicima, a vise o interesu dece, kao sto je nekada bilo, raspust bi bio u ovo vreme.
Do skole je potrebno doci, cak i kada je na Vracaru, jer ne zivimo svi na Vracaru, iako smo tamo rodjeni.

Dcca

pre 12 godina

Prosle nedelje je u nekim delovima Srbije bila mnogo niza temperatura nego sad, a i snega je bilo mnogo. Ali to nije bio dovoljan razlog da se prekine nastava. E, ali kada je u Beogradu pao malo veci sneg i tog dana napravio haos u gradu, naravno da ce se nesto preduzeti. I opet dolazimo do porazavajuce istine - Srbija je Beograd. Ko pita onu jadnu decu koja pesace do skole po snegu, po kisi i suncu?
A sto se fakulteta tice-mozda na tom fakultetu na kome ministar Obradovic predaje ispiti mogu da se grupisu i odrze u jednom danu. Pitam se kako misli da studenti ETF-a,na primer, polazu u istom danu matematiku,elektrotehniku i programiranje. Ministre,ne zavrsavaju se svi fakulteti vikendom i novcem.

BokiPirot

pre 12 godina

Totalni idiotizam.Razumem da skole ne rade tamo gde je to nemoguce ali tamo gde svi uslove postoje skole su morale da rade.Prvobitna odluka je bila da skole u Pirotu rade medjutim sinoc je iz politbiroa stigao hatiserif da ne mogu da rade.Zasto?Putevi u gradu su ocisceni kao i putevi koji vode ka selima.Sneg cak i nije tako veliki,Pirot nije neki veliki grad tako da ni jedno dete ne bi pesacilo duze od pola sata do skole.Po meni casovi koji se sada izgube ne bi trebalo da se odradjuju jer ovaj raspust je izasao iz glava kroz kojih vuce promaja,bar sto se tice mog grada.

veseli školarci

pre 12 godina

Škole ne rade zbog uštede energenata i struje, a ne zbog 20cm snega, a šta je nama manje važno i šta još moguće zatvoriti ako ne škole. Isključenja struje ne bi baš bila popularna pred izbore.

Branislava Savić

pre 12 godina

vlast je nesposobna da rešava probleme u državi.. a problemi su:narod gladan,slabog materijalnog stanja,nezaposlen,bolestan... ma jadan... privreda u mraku, poljoprivreda ajajaj.. zima stegla.. pa pričam ti priču kako je hladno i zavejeno pa teško vala!Dajte toj deci adekvatnu opremu za sneg, očistite ulice, nahranite tu dečicu pa proglašavajte vanredne situacije

180501

pre 12 godina

Zašto se ne kaže pravi razlog zatvaranja škola? Zašto se ne kaže da nema goriva za grejanje, da je pitanje koliko će Rusija još da isporučuje gas itd, itd.
Pa niko nije lud i vidi šta je napolju, tako da malo istine ne bi bilo naodmet. A i svi bi onda ćutali što su škole zatvorene. Ni ja nisam videla razlog zatvaranja škola dok nisam čula informaciju da nema mazuta za grejanje i da je pitanje do kada će biti gasa (to sam pročitala na vestima neke medijske kuće iz regiona)

eragon

pre 12 godina

Vrtici rade iz prostog razloga jer deca do 7 godina ne smeju biti sama kuci i neko ih mora cuvati,roditelji ne mogu posto rade,a to sto vi isli po jos gorem snegu to je vas problem,nastavnici nece nista izgubiti za 5 dana zapravo oni ce biti srecniji od nekih ucenika.Kome smeta da nedelju dana odmara moze slobodno da ide da cisti sneg.

sneg ili

pre 12 godina

u subotici u skolama deca se smrzavaju.i pre ovih velikih minusa je u skolama bilo hladno a sad sa temperaturama koje su vec deset dana -10 je nemoguce da mokro dete sedi u hladoj ucionici.

dado-pg-it

pre 12 godina

dođite kod mene u srednju italiju: 2 cm snijega već se otopio. temperatura između -1 i 2 stepena,moja kcerka tek jutros(jer sam je najurio) otišla u srednju školu, a sin u zabaviste još ne. razlog: vremenske nepogode. o bože moj ja sam se nešto izgubio .nešto mi ne štima.

pozdrav iz italije