Novo suđenje za arhiepiskopa Jovana

Osnovni sud u Velesu odlučio je da se nekadašnjem vladiki Makedonske pravoslavne crkve Jovanu Vraniškovskom osuđenom za utaju, dozvoli ponovno suđenje.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2011.

22:52

Default images

Sud se odlučio za takav potez jer je presuda doneta u njegovom odsustvu.

Inače, nekadašnji vladika Jovan je sada arhiepiskop ohridski i mitropolit skopski Srpske pravoslavne crkve.

Rešenje za ponovljeno suđenje je dostavljeno i Vraniškovskom koji se nalazi u skopskom zatvoru Idrizovo na odsluženju kazne zatvora za utaju u trajanju od dve i po godine.

On će najverovanjite biti pušten da se brani sa slobode, jer mu nakon hapšenja, 12. decembra ove godine, na graničnom prelazu Medžitlija na makedonsko-grčkoj granici, nije određena mera pritvora, nego je odmah premešten u zatvor.

Prema informacijama suda u Velesu, rešenje za ponovljeno suđenje će biti pravosnažno za tri dana, i ukoliko Tužilaštvo ne podnese žalbu na ovo rešenje, Vraniškovski će napustiti zatvor.

Vraniškovski je osuđen na dve ipo godine zatvora zato što je, kada je bio vladika MPC, zloupotrebio 250.000 evra crkovnog novca.

Protekle dve godine za Vraniškovskim je bila raspisana međunarodna poternica. Prošle godine u novembru je bio uhapšen na bugarskoj granici, ali su bugarske sudske vlasti odlučili da ga ne izruče Makedoniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: