Sreda, 14.12.2011.

08:26

Obradović: Brinemo o talentima

Ministar prosvete i nauke Srbije Žarko Obradović izjavio je jutros da nije tačno da država ne vodi računa o mladim talentima.

Izvor: Tanjug

Default images

"Nije tačno da država ne vodi računa o talentima. Da li vodi dovoljno? Verovatno ne, ali nije tačno da ne vodi računa. Ministarstvo finansira više regionalnih centara za talente, imamo posebne programe i nastavnike za talentovanu decu, čak i posebne škole", rekao je Obradović.

Povodom navoda o tome da država ne pomaže mladom matematičaru Teodoru fon Burgu, koji ranije nije dobio stipendiju Ministarstva prosvete jer je bio maloletan, ministar je rekao da je talentovani mladić od Ministarstva omladine i sporta dobio ukupno milion dinara i od Gradske uprave Beograda 780.000 dinara za četiri godine.

"Da ne pominjem javna preduzeća... Nije da država ne vodi računa o talentima, mi dajemo ogromne novce za mlade ljude, a podsećam da je Srbija siromašna zemlja", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, Fond za mlade talente takođe daje nekoliko hiljada evra nadarenim učenicima.

Govoreći o SOS liniji za prijavljivanje vršnjačkog nasilja koju je Ministarstvo prosvete i nauke aktiviralo 8. decembra, Obradović je naveo da je dosad primljeno oko sto poziva u kojima se pretežno građani interesuju za proceduru prijavljivanja nasilja.

Ministar je kazao i da se na telefon 0800 200 201 više javljaju roditelji nego deca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: