Kfor ponovo preti Srbima

Portparol Kfora Uve Novicki kaže da će Kfor ukloniti barikade na severu Kosova ako to ne učine Srbi.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2011.

17:34

Default images

“Rešenje može biti samo da je svima garantovana bezuslovna sloboda kretanja, uključujući i Kfor. Ali ako se to ne dogodi, naravno Kfor će se ponašati kao i u prošlosti i ako bude postojala potreba za tim, uklonićemo barikade sami, ako vi to ne uradite“, rekao je Novicki.

On je ocenio da sporazumi mogu biti postignuti samo na političkom nivou i da se rezultati mogu postići samo razgovorima.

Novicki je istakao da Kfor želi da izbegne bilo kakve sukobe poput onih koji su se dogodili u ponedeljak u Jagnjenici i za te incidente okrivio “malu grupu radikalnih protestanata”.

Novicki je izrazio nadu da će predstavnici Kfora i predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristič na sutrašnjem sastanku u opštini Zubin Potok postići rezultate.

Novicki je po podne razgovarao sa Srbima na barikadi u selu Jagnjenica kod Zubinog Potoka.

On je pozvao građane da uklone barikade koje su postavili u utorak i zatvore zaobilazni put koji je meštanima Ibarskog Kolašina veza sa Zvečanom i Kosovskom Mitrovicom.

Iako je Boris Tadić pozvao da se uklone barikade, Srbi su i dalje na njima - u Jagnjenici su postavljene tri nove, a u Dudinom kršu je ojačana stara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: