Banja Koviljača: Sutra u škole

Posle najavljenih mera radi rešavanja problema velikog broja imigranata u Banji Koviljači, osnovci će sutra krenuti na nastavu koju su više dana bojkotovali.

Izvor: B92

Nedelja, 13.11.2011.

17:44

Default images

Prema odluci Saveta roditelja, deca će sutra opet biti u klupama Osnovne škole "Vera Blagojević", a ta odluka je neposredan rezultat susreta minista rada i socijalne politike Rasima Ljajića sa čelnicima lokalne samouprave Loznice i Banje Koviljača.

Ljajić im je u četvrtak predočio spremnost države da, saglasno međunarodnim obavezama, reši pitanje imigranata, kako u interesu građana tako i stranih državljana.

Istoga dana, na sastanku čelnika MUP-a, Komesarijata za izbeglice, grada Loznice i predstavnika Banje Koviljače utvrđen je niz konkretnih mera i aktivnosti u cilju rešavanja problema velikog broja imigranata, kojih je oko 2.500 u mestu koje broji 5.500 stanovnika i najveći broj boravi ilegalno.

Roditelji su organizovali bojkot nastave sa obrazloženjem da su zabrinuti za bezbednost svoje dece. Predsednik Saveta roditelja Dejan Stalović kaže za B92 da je roditeljima obećano da će vlada na sednici u četvrtak pripremiti mere koje će olakšati život građanima Banje Koviljače.

On je rekao da im je obećano da će se na sednici vlade rešiti njihov problem, i da je formiran tim na čelu sa ministrom Ljajićem koji se bavi tim pitanjem, a da rešenje mogu očekivati u narednih 15-ak dana. Stalović je dodao da je primećeno prisustvo većeg broja pripadnika MUP-a na teritoriji Banje Koviljače, što je dobar znak da će problem sa azilantima biti uskoro rešen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: