Libija: Saif al Islam Gadafi beži

Gadafijev sin Saif al-Islam pokušava da pobegne iz oblasti južno od Sirta ka granici sa Nigerom, izjavio vojni zapovednik snaga Nacionalnog prelaznog saveta.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2011.

13:09

Default images

Komandant Abdul Madžid Mlegda rekao je za Rojters da je Saif al-Islam, kako se veruje, u koloni od tri oklopna vozila i beži od snaga novih libijskih vlasti, koje su u četvrtak osvojile Sirt i ubile njegovog oca.

"Tražimo ga. Borci u regionu su u punoj pripravnosti", rekao je Mlegta.

U Nigeru su sklonište našla 32 pripadnika Gadafijevog režima, među kojima su njegov sin Sadi, trojica generala i bivši šef bezbednosnih službi.

Agencija AP je u četvrtak uveče, pod oznakom hitno, javila da je uhvaćen drugi sin bivšeg libijskog vođe Saif al-Islam, koji se smatrao Gadafijevim naslednikom, a libijski ministar pravde Mohamad al-Alagi je rekao da su pobunjenici uhvatili Saifa, koji je ranjen u nogu i nalazi se u bolnici.

Međutim, ti podaci kasnije nisu potvrđeni, kao ni ranije izneti izveštaji o tome da Saif u konvoju beži iz Sirta i da je taj konvoj napadnut.

Gadafi ima sedam sinova i jednu ćerku, a prema dosadašnjim izveštajima, poginuli su njegov najmlađi sin Saif al-Arab, u vazdušnom napadu 1. maja, i peti sin Motasem, koji je, prema rečima novih libijskih vlasti, ubijen u četvrtak, kad i sam Gadafi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: