Policija i dalje u štrajku

Policijski sindikat Srbije saopštio je da na sastanku s rukovodstvom MUP-a nije postignut dogovor i da će nastaviti štrajk.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 15.10.2011.

09:19

Default images

Predsednik PSS Veljko MIjailović je rekao sinoć da na sastanku, na kojem je učestvovao i resorni ministar Ivica Dačić i načelnici Policijskih uprava nije definisano kako će se poštovati Poseban kolektivan ugovor.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić zatražio je od rukovodilaca u MUP-u da omoguće ostvarivanje sindikalnih prava zaposlenima, a od sindikata policije da obezbede izvršavanje radnih obaveza.

On je juče na sastanku sa načelnicima organizacionih jedinica MUP-a i predstavnicima reprezentativnih sindikata policije, posvećenom primeni posebnog koletivnog ugovora za policijske službenike, zahtevao doslednu primenu tog akta.

Dačić očekuje "od predstavnika sindikata da pored ostvarivanja prava, treba da obezbede i odgovorno izvršavanje radnih obaveza svojih članova" kao i da unaprede međusobnu saradnju.

Mijailović je rekao Tanjugu da načelnici uprava nisu imali odgovore na brojna pitanja sindikata i da će zato zakonska obustava rada biti nastavljena.

Dačić je istakao i obavezu svih zaposlenih u MUP-u da poštuju zakone, podzakonske kao i sve druge propise i akte, koji su doneti i primenjuju se, saopštilo je sinoć Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Dačić je zahtevao od sindikalnih funkcionera "da preuzmu odgovornosti za ponašanje članstva u kontekstu ostvarivanja sindikalnih prava i nastavka dijaloga u partnerskim odnosima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: