Tadić: Najoštrije osuđujem nasilje

Boris Tadić je ponovo osudio nasilje na severu Kosova i upozorio da je napad na pripadnike Kfora i Euleksa protivan interesima građana i države Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2011.

23:28

Default images

Predsednik Srbije se drugi put tokom večeri oglasio povodom nemira na severu Kosova, gde je oko 19 sati zapaljen administrativni prelaz Jarinje.

"Najoštrije osuđujem nasilje. Svaki napad huligana i kriminalaca na Kfor i Euleks dovodi u pitanje Rezoluciju 1244, koja je međunarodni okvir i koja štiti mir na Kosovu i Metohiji, građane i interese države Srbije", istakao je predsednik Tadić.

Predsednik Tadić ranije večeras pozvao je na momentalan prekid nasilja i pozvao naše građane na Kosovu na prisebnost, uzdržanost i mir.

"Ekstremisti i huligani svojim nasilničkim potezima rade protiv interesa gradjana i države Srbije i prudružuju se ekstremistima sa albanske strane, koji žele da unilateralnim aktima i nasiljem prekinu mirovni proces i dijalog Beograda i Prištine", rekao je predsednik Tadić.

Predsednik Srbije je pozvao građane na prisebnost i mir i zatražio da učine sve i ne dozvole ekstremistima i provokatorima da svojim nasiljem unište njihove životne interese, mir na Kosovu i Metohiji i interese države Srbije, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Predsednica Skupštine Srbije takođe je apelovala da se zaustavi nasilje na Kosovu, kao i većina parlamentarnih stranaka.

Opozicija, SRS i DSS traže vanrednu sednicu skupštine zbog stanja na severu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: