Rusija ne zna za Hadžića

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova ne raspolaže informacijama o tome da je haški optuženik Goran Hadžić mogao da se krije u Rusiji, prenose RIA Novosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.07.2011.

08:37

Default images

"Nemamo informacije o ranijem mestu prebivališta Hadžića", rekao je izvor iz Ministarstva agenciji RIA Novosti.

Podsetimo, neki beogradski mediji pišu da je poslednji haški begunac za sedam godina, koliko se bio u bekstvu, najviše vremena proveo u Rusiji.

Takođe, Hadžićev advokat Toma Fila rekao je sinoć u emisiji TVB92 "Debata" da se njegov branjenik krio u inostranstvu, ali da ne želi da kaže gde.

Podsetimo, poslednji haški begunac uhapšen je u sredu ujutro na Fruškoj gori, u trenutku kada je išao da uzme novac od jataka. Hapšenje je izvršila BIA, objavio je na vanrednoj konferenciji za novinare predsednik Srbije Boris Tadić. Bivši predsednik Republike Srpske Krajine se pred Haškim tribunalom u 14 tačaka tereti za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. Hadžić je deveti haški begunac kojeg je Srbija uhapsila u poslednjih osam godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: