Mladić izabrao advokatski tim

Bivši komandant Vojske RS Ratko Mladić obavestio sud da za glavnog branioca želi Branka Lukića, advokata sa dugogodišnjim stažom u Haškom tribunalu.

Izvor: B92

Sreda, 20.07.2011.

16:06

Default images

U Haškom tribunalu bliži se razrešenju dilema ko će biti u timu odbrane Ratka Mladića.

Lukić je do sada u Hagu zastupao Sretena Lukića, bivšeg načelnika Resora Javne bezbednosti MUP-a Srbije kao i bivšeg gradonačelnika Prijedora Milomira Stakića. Lukić je bio branilac i Dragana Jokića, optuženog za ratne zločine u Srebrenici.

Mladić je takođe izrazio želju da drugi njegov branilac bude ruski profesor Aleksandar Mezjajev, a da u pravnom timu bude i advokat iz Beograda Miloš Šaljić.

Mezjajev i Šaljić nisu do sada bili angažovani pred Haškim tribunalom.

Mladić je uhapšen u Srbiji 26. maja, a u Tribunal je doveden pet dana kasnije.

U pojavljivanjima pred sudijom odbio je da se izjasni o krivici, insistirajući da za branioca bude postavljen Šaljić, koji ne ispunjava uslove za rad pred sudom.

U skladu sa pravilima, sudija je u spis uveo da je Mladić izjavio da nije kriv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: