Avioni NATO-a bombardovali Pakistan

Dva borbena helikoptera NATO-a izvela prekogranični napad na kontrolni punkt pakistanske vojske i ranila dvojicu pakistanskih vojnika.

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2011.

10:10

Default images

Napad je izveden u Vači Bibi, 50 kilometara zapadno od Miranšaha, kada su dva helikoptera Alijanse ušla iz Avganistana u vazdušni prostor Pakistana i napala kontrolni punkt.

Incident se dogodio dve sedmice pošto su pripadnici američkih specijalnih jedinica 2. maja prešli iz Avganistana u Pakistan i u akciji u Abotabadu, blizu Islamabada, ubili vođu Al Kaide Osamu bin Ladena.

Ta akcija je razbesnela pakistanski državni i vojni vrh i izazvala dodatno ogorčenje stanovništva, koje odavno oseća ljutnju zbog napada američkih bespilotnih letelica na pakistanskoj teritoriji, u kojima su ubijene stotine ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: