LDP: Ko stoji iza ubistva Đinđića?

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je potrebno potpuno rasvetliti političko-pravnu pozadinu ubistva premijera Zorana Đinđića.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.03.2011.

19:56

Default images

On je najavio da će LDP u subotu, 12. marta organizovati “Šetnju za Zorana", uz očekivanje da će joj se priključiti veliki broj građana.

Povodom osam godina od ubistva Đinđića, Jovanović je istakao važnost otkrivanja političke pozadine atentata.

“Mislim na Vojislava Koštunicu i njegovu partiju, na direktora RTS-a Aleksandra Tijanića, generala Acu Tomića, haške zločince, ratne sveštenike i sve koji su napravili lavinu koja je ubila Đinđića i oduzela nam pravo na normalan život“, rekao je Jovanović novinarima u parlamentu.

Lider LDP-a je rekao da će ta stranka u subotu, 12. marta orgnizovati “Šetnju za Zorana“ i da očekuje da će se veliki broj građana priključiti i to ne samo zbog obaveze prema Đinđiću, već i zbog “demonstracije spremnosti da se od ove zemlje napravi pristojna država“, koju je i on želeo.

“Mi ćemo taj posao uraditi, ali žao mi je što smo ga izgubili i što je prošlo toliko vremena, koje smo proveli u agoniji života u živom blatu“, kazao je Jovanović.

On je naveo da je Srbija danas više nego ikad svesna tragedije koje se dogodila 12. marta 2003. i da je mnogo veći broj ljudi danas spreman da razume značaj politike koju simbolizuje Đinđić.

“Ta politika je prepuna života i taj čovek je i danas među nama i zato ćemo šetati u subotu i to će biti najveća šetnja u proteklih nekoliko godina“, rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: