Virtuelni 3D Novi Beograd

Virtuelni 3D Novi Beograd nastao je decenijama posle početka izgradnje i to u okviru programa "Google Earth".

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2011.

14:02

Default images

Oko 350 miliona posetilaca, koliko ovaj program ima dnevno, uz pomoć samo jednog klika, moći će da posete najveću opštinu u Srbiji.

Ovaj projekat je samo početak, jer se uskoro očekuje da i centar Beograda pređe u trodimenzionalnu formu na internetu, najavljeno je na promociji ovog projekta.

Projekat "3D Novi Beograd" u okviru koga je izgrađen digitalni model najvažnijih objekata Novog Beograda na jednom od najpopularnijih servisa na internetu "Google Earth" predstavljen je danas u opštini Novi Beograd, a zahvaljujući njemu na toj mreži postalo je vidljivo 700 objekata koji pripadaju toj opštini.

Potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je tom prilikom da je uvođenje tog projekta važan korak u daljem razvoju Novog Beograda i da je to dobar način da se privuče veliki broj turista i investitora.

Predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković kazao je da se zahvaljujući projektu "3D Novi Beograd" opština promoviše kao dobro mesto za život i ulaganje dodajući da su "u virtuelnom svetu" mesto pronašli mnogi objekti na teritoriji te opštine.

Za svega sedam meseci stvoreno je više od 700 objekata različite namene i svi vrtići, škole, zdravstveni i stambeni objekti, ali i spomenici kulture našli su svoje mesto u 3D svetu, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: