Poljska: Blizanci različitih očeva

Jedna žena iz Poljske rodila je blizance, ali oni nisu od istog oca. To je sedmi takav slučaj koji je zabeležen u svetu.

Izvor: B92

Sreda, 29.12.2010.

15:32

Default images

Poljakinja čiji identitet nije otkriven ostala je trudna pošto je imala seksualne odnose sa svojim mužem, a nekoliko dana kasnije i sa ljubavnikom.

Pošto je rodila blizance, dečaka i devojčicu, žena je podnela zahtev za razvod, i optužila muža da ne priznaje decu, i da ne želi da ih izdržava, zbog čega je kao otac registrovan njen ljubavnik.

DNK testovi urađeni naknadno pokazali su da blizanci imaju različite očeve. Ispostavilo se da je otac dečaka muž pomenute Poljakinje, a njen ljubavnik otac devojčice.

“To je tek sedmi put da se ovako nešto dogodilo u svetu. Takvi slučajevi su retki i mogući su ako žena tokom plodnih dana ima odnose sa dva muškarca, a tokom ovulacije njeni jajnici proizvedu dve jajne ćelije", kaže doktor Piotr Koziol, koji je sproveo DNK test.

Genetičari objašnjavaju da su se ovi neobični blizanci u stvari razvili iz dve jajne ćelije.

"Oni jesu blizanci na neki način, rasli su i razvijali se u istom prenatalnom okruženju. Imaju dosta toga zajedničkog. Pored majčine DNK, oba ploda bila su u istoj materici, i prenatalni uticaj je isti", kaže Marija Sasiadek.

Lokalni mediji saznali su da žena sada živi sa ljubavnikom i blizancima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: