Gosti na skupštini DS: Izvesno u EU

Predstavnici evropskih institucija, političari i državnici iz regiona, gosti na skupštini Demokratske stranke, poručili da je evropska budućnost Srbije sigurna.

Izvor: B92

Subota, 18.12.2010.

20:51

Default images

Premijer Grčke Jorgos Papandreu obratio se video linkom, poručivši da Srbija brzo ide ka EU, a da DS daje ogroman doprinos evropskoj i modernoj Srbiji

Papandreu je naveo da je regionu potrebna DS kao stabilizujući faktor i poželo da Srbija postane članica EU do 2014. godine.

Evropski parlamentarac Zoran Taler je kazao da je EU "gladna Srbije", a predsednik Partije evropskih socijalista Pol Rasmusen istakao veliki doprinos demokrata politici pomirenja u regionu i procesu evropskih integracija.

Članovi EP Marija Muniz i Zita Gurmai rekle su da podržavaju Srbiju u nastojanjima da što pre postane deo EU, navodeći da je njena evropska budućnost potpuno izvesna zahvaljujući Demokratskoj stranci.

Predsednik RS Milorad Dodik poručio je da odgovornost za Srbiju leži na DS i njenim koalicionim partnerima, a da RS sa pravom doživljava Srbiju kao svog najvažnijeg partnera.

Prema njegovim rečima, iz tih razloga je kreirana zajednička politika, RS poštuje Dejtonski sporazum.

"U Republici Srpskoj su nedavno završeni izbori. Želim da Demokratska stranka ima isti procenat glasova koji smo mi ostvarili i u tome želimo da im pomognemo", naveo je Dodik.

Zamenik premijera Albanije Iljir Meta rekao je da dve zemlje imaju zajednički cilj, a to je evropska budućnost, istakavši da su one voljne da sarađuju na tom putu i unapređuju odnose.

Meta je rekao da je DS snaga napretka i integracije u EU, te dodao da Srbija i Albanija imaju još jedan cilj, a to je pomirenje u regionu.

U svečanom delu Izborne skupštine DS, kojem je prisustvovalo više od 450 gostiju iz inostranstva i javnog i kulturnog života Srbije, bilo je obezbeđeno i njeno praćenje i za osobe sa oštećenim sluhom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: