USKOK: Sanaderu blokirana imovina

Direktor Ureda za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) Dinko Cvitan izjavio je da je imovina bivšeg premijera Ive Sanadera blokirana.

Izvor: B92

Nedelja, 12.12.2010.

21:48

Default images

"Da, imovina je blokirana", odgovorio je Cvitan u intervju za Novu TV na pitanje o zahtevu USKOK-a da se blokira imovina uže porodice bivšeg premijera.

Cvitan je rekao da je državno tužilaštvo "daleko od podizanja optužnice", jer treba da ispita oko 100 svedoka i da napravi finansijsko veštačenje.

Upitan traži li tužilaštvo od 13 do 15 godina zatvora za Sanadera, Cvitan je kazao je o tome preuranjeno govoriti.

"Mogu reći da mi vodimo istragu, dokle će istraga doći teško je reći. Posle ćemo videti dokle će istraga doći i hoće li biti novih osoba", dodao je Cvitan.

Sanader se tereti za udruživanje za počinjenje krivičnog dela i zloupotrebe položaja i ovlašćenja najverovatnije u slučajevima izvlačenja novca iz državnih firmi i ministarstava preko marketinške agencija Fimi-medija, ali i za nezakonito poslovanja Hrvatske elektroprivrede s Diokijem.

Sanader je uhapšen u petak na naplatnim kućicama kod tunela Tauerna na području Salcburga, a istražni sudija mu je odredio 14-dnevni pritvor.

Bivši hrvatski premijer trenutno se nalazi u pritvoru u Austriji gde čeka odluku o izručenju Hrvatskoj. Na saslušanju pred istražnim sudijom u Salcburgu, Sanader je rekao da nije nameravao da pobegne i da se ne oseća krivim za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: