Drugi operater, a isti broj

Svima koji žele da promene mobilnog operatera u Srbiji, uz zadržavanje broja telefona ta mogućnost biće omogućena do kraja marta sledeće godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2010.

17:13

Default images

Direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije Milan Janković najavio je da će do kraja godine biti postavljena neophodna oprema.

Nakon toga će, kako objašnjava, dva do tri meseca trajati testiranje prenosivosti brojeva.

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić navela je da prenosivost brojeva predstavlja ključni element konkurentnosti na tržištu mobilne telefonije

“Nemogućnost zadržavanja broja velika je prepreka i onemogućava suštinsko funkcionisanje konkurencije koja je kod nas u mobilnoj telefoniji na dosta visokom nivou. Ovo će biti poslednji, finalni element koji će tu konkurenciju dovesti na odgovarajući nivo”, najavljuje ona.

“Evropskim okvirom predviđeno je da postoji u svakoj zemlji EU prenosivost brojeva, da brojevi moraju biti preneti po najnovijem okviru u roku od 24 sata i obaveza zemalja članica EU je da taj novi okvir implementiraju u narednih 12 meseci”, objašnjava ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: