Delegacija iz Ohrida na sahrani

Delegacija iz Ohrida prisustvovaće sahrani Dejana Novakovića iz Beograda, koji je ubijen ispred diskoteke u Ohridu.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 30.08.2010.

11:41

Default images

Gradonačelnik Ohrida Aleksandar Petreski rekao je da je ohridska delegacija razgovarala sa bratom tragično nastradalog Novakovića.

Nenad Novaković je od nadležnih organa zatražio da istraže sve okolnosti ubistva njegovog brata.

Istražni sudija u Ohridu odredio je u nedelju tridesetodnevni protivor osmorici osumnjičenih za svirepo ubistvo Dejana Novakovića, koje se dogodilo u petak ujutro ispred noćnog kluba "Havana" u Ohridu.

Sedmoro osumnjičenih su makedonski državljani, koji su privedeni, a jedan je srpski državljanin iz Leskovca, koji je u bekstvu i za kojim policija traga.

Jedan od osumnjičenih je optužen za saučesništvo u ubistvu, jer je pokušao da izbriše video snimke bezbednosnih kamera na kojima je zabeležena masovna tuča ispred noćnog kluba.

Prema prvim nalazima odbukcije tela Dejana Novakovića, potvrđeno je da je srce prestalo da mu radi kao rezultat jakog udarca čvrstim i tupim predmetom u grudi.

Rekonstrukcija policije na osnovu informacija svedoka i sa terena pokazala je da je tuča počela na ulazu u noćni klub, gde je nastradali Novaković bio napadnut.

On je uspeo da ustane i počeo je da beži i kada je stigao do zgrade Pošte u Ohridu, sustigli su ga osumnjičeni, koji su ga opet gurnuli na zemlju i udarcima rukama i nogama u predelu glave i tela naneli mu teške telesne povrede od kojih je preminuo na licu mesta.

Porodica preuzela telo

Porodica ubijenog Dejana Novakovića preuzela je danas u Ohridu njegovo telo.

Nenad Novaković, brat preminulog Dejana, zatražio je da se slučaj raščisti i da krivci dobiju zasluženu kaznu.

"Nikad više neću moći da dođem u Ohrid, mesto gde je preminuo Dejan", rekao je njegov brat, navodeći da mu je čudno što policija u petak uveče, kada se ubistvo dogodilo, nije bila ispred diskoteke koja je poznata po "lošim događajima".

Porodicu preminulog Dejana Novakovića primio je gradonačelnik Aleksandar Petrevski, koji je rekao da Ohrid ne čini desetak siledžija i da su građani Ohrida gostoprimljiv narod.

"Želimo da se svi nasilnici izvedu pred lice pravde i da se stane na kraj nasilju", rekao je gradonačelnik.

Krivične prijave za ubistvo podnete su protiv osam osoba. Sedam optuženih je u pritvoru u istražnom zatvoru u Skoplju, gde su prebačeni iz bezbednosnih razloga, a jedna osoba je u bekstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: