Jankulovska izrazila žaljenje

Ministarka unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska izrazila je veliko žaljenje zbog incidenta u noćnom klubu "Havana" u Ohridu.

Izvor: B92

Subota, 28.08.2010.

19:47

Default images

"MUP Makedonije preduzima sve aktivnosti da se identifikuju svi učesnici tuče", rekla je Jankulovska.

Makedonska ministarka je navela da je identifikovano ukupno osam učesnika protiv kojih su podnete krivične prijave i da je saslušano 30 osoba koje su bile blizu mesta incidenta ili su bile svedoci tuče u kojoj je ubijen srpski turista Dejan Novaković (34).

Makedonska policija je saopštila da je privedeno sedmoro osumnjičenih koji su makedonski državljani, a da je osumnjičen i jedan srpski državljanin, koji je u bekstvu.

"Nadam se da ovakav incident neće narušiti dobre odnose dve države", rekla je Jankulovska, koja se u Salcburgu sastala sa srpskim ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, tokom ministarske konferenciji zemalja članica "Salcburškog foruma", saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Prema prvim nalazima odbukcije tela Dejana Novakovića, potvrdjeno je da mu je srce prestalo da radi kao rezultat jakog udarca čvrstim i tupim predmetom u grudi, naveo je makedonski MUP.

Rekonstrukcija policije na osnovu informacija svedoka i sa terena pokazala je da je tuča počela na ulazu u noćni klub, gde je nastradali Novaković bio napadnut i gurnut na pod, dok je njegov prijatelj G.P, koji je lakše povredjen, pokušao da ga odvuče.

Novaković je uspeo da ustane i počeo je da beži i kada je stigao do zgrade Pošte u Ohridu sustigli su ga osumnjičeni, koji su ga opet gurnuli na zemlju i udarcima rukama i nogama u predelu glave i tela naneli mu teške telesne povrede od kojih je preminuo na licu mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: