Poštovanje dostojanstva prostitutki

Kinesko ministarstvo javne bezbednosti pozvalo je policiju da poštuje dostojanstvo prostitutki uhapšenih u nedavnim akcijama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.07.2010.

09:34

Default images

Ministarstvo je reagovalo na niz incidenata u kojima je policija koristila surove metode tokom akcije koju su vlasti pokrenule 22. juna.

Policija je objavila sliku osumnjičene prostitutke iz provincije Guandong, na kojoj je bosa i vezana, dok su u provinciji Hubei u javnost izneti podaci o prostitutkama i njihovim klijentima.

U saopštenju ministarstva se navodi da nadležne vlasti treba da primenjuju zakon dosledno i da garantuju lično dostojansto prostitutki tokom akcije.

Policija u Pekingu pokrenula je akciju suzbijanja trgovine drogom, kockanja i prostitucije kako bi "očistila" grad i promovisala zdrav način života.

"U akciji ćemo žestoko udariti na organizovani kiminal koji stoji iza ovog društvenog zla", rekao je portparol pekinške službe bezbednosti He Angang.

Od aprila, kada je započela akciju suzbijanje prostitucije, policija je pritvorila 111 osumnjičenih koji se dovode u vezu sa prostitucijom i zatvorila 33 objekta.

Policija je u junu odlučila da akciju proširi na suzbijanje droge i kockanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: