Vilovski: Optužbe su iskonstruisane

Raščinjeni monah Srpske pravoslavne crkve (SPC) Simeon Vilovski, protiv koga se u Srbiji vodi krivični postupak, uputio je otvoreno pismo javnosti.

Izvor: B92

Utorak, 20.07.2010.

13:07

Default images

On je preko svog advokata Branislava Tapuškovića prosledio pismo u kom navodi da su optužbe protiv njega iskonstruisane.

Vilovski je naveo u pismu da se istražni postupak protiv njega pred sudom u Beogradu "tendenciozno produžava i odugovlači" i da ga srpsko sudstvo goni bez dokaza.

"Od 19. februara do danas tokom istražnog postupka nije učinjeno ništa više od ispitivanja četiri svedoka. Nije naređeno veštačenje za utvrđivanje istinitosti optužbi koje mi se stavljaju na teret", kazao je on ocenjujući da je cilj toga da se što više produžio sudski postupak i u svesti javnosti stvori utisak o njegovoj krivici.

Vilovski je naveo da je od Ustavnog suda Srbije zatražio ukidanje međunarodne poternice.

Odlukom Crkvenog suda Vilovski je lišen svešteničkog i monaškog čina i na tri godine isključen iz crkvene zajednice, a protiv njega se vodi i istraga u Višem sudu u Beogradu zbog sumnje da je umešan u finansijske mahinacije.

On je uhapšen u Grčkoj 11. marta, od kada je bio u ekstradicionom pritvoru u Solunu i za njim je bila raspisana međunarodna poternica pošto je bio nedostupan pravosudnim organima Srbije.

Vilovski se zajedno sa direktorom Eparhijskog centra "Rade Neimar" Predragom Subotičkim sumnjiči za nezakonito prisvajanje 350.000 evra namenjenih rekontrukciji manastira na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: