Blic: Davinić optužen do 21. maja

Bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić do 21. maja biće optužen zbog sklapanja ugovora o iznajmljivanju špijunskog satelita od izraelskog preduzeća Imidžset.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2010.

10:31

Default images

Kako za Blic kaže dobro upućeni sagovornik, Vlada Srbije pregovarala je sa izraelskom firmom i očekuje se da će suma od 36 miliona evra, koliko je sud presudio, biti umanjena.Međutim, da je srpsko pravosuđe ranijih godina bilo efikasnije i da je Davinić optužen pre ili tokom arbitraže u Parizu, građani Srbije ne bi plaćali višemilionsku sumu.

Najjednostavnije objašnjeno - da je Davinićev ugovor označen kao korupcionaški, Srbija bi imala nepobitni argument u sporu.

Istraga protiv Davinića nije pokretana u vreme vlade Vojislava Koštunice.

Kako Blic saznaje u Vladi, njen tim je daleko od očiju javnosti ipak pokušavao da se slučaj oko satelita u kome se Srbija tereti jer nije ispoštovala ugovor, završi sa što manje štete.

Osim pokušaja pravnog tima da „vadi kestenje iz vatre“, pregovori su se odvijali i u drugom smeru - da se smanji suma.

U narednih nekoliko dana pravni tim će iznova razgovarati sa Izraelcima.

U Višem tužilaštvu u Beogradu smatraju da imaju dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Davinića zbog sklapanja ugovora o kupovini špijunskog satelita.

Optužnica će biti podneta do 21. maja, kaže izvor lista blizak istrazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: