Optuženi opisao napad na Tatona

Navijač Partizana Stepa Petrović, jedan od optuženih za ubistvo Brisa Tatona, kaže da su optuženi Ivan Grković i Dejan Puzigaća organizovali napad na Francuze.

Izvor: B92

Sreda, 28.04.2010.

18:08

Default images

"Postojala je informacija da su u obližnjem hostelu Francuzi i postojao je plan da ih mi napadnemo. Puzigaća je delio baklje i palice navijačima u Terazijskom parku. On i Grković su išli u navijačku izvidnicu da vide kako da ih napadnu na Obilićevom vencu", rekao je Petrović iznoseći odbranu pred Višem sudu u Beogradu.

Petrović je kazao da su iz parka krenule dve grupe: u jednoj je bio on sa Dejanom Stankovićem Džeksonom i Puzigaćom i ta grupa je išla sa gornje strane uz Knez Mihailovu ulicu, a druga grupa sa Grkovićemna čelu kretala se ka Obilićevom vencu sa donje strane.

"Kada smo došli, jedan dečko je napao francuskog navijača bakljom. Palio mu je kosu. Izašli su i ovi sa donje strane sa palicama. Francuzi su počeli da beže, ali su dvojica oborena. I ja sam jednog šutnuo. To je bio Filip Mori", naveo je optuženi.

Prema njegovim rečima, Tatona su tukli bejzbol palicama.

Odatle je, kako je naveo, otišao ka Knez Mihailovoj ulici, pa na stadion gde mu je Puzigaća ispričao da je jedan navijač pao sa ograde i da je povređen, a kako je dodao, to je video i Grković.

"Nisam bio svestan svojih postupaka. Mi smo hteli da ih napadnemo i oduzmemo transparente. Bris Taton se našao u sendviču između dve grupe navijača. Žao mi je što je izgubio život. Ja da sam znao ne bih došao. Grkovića je izmanipulisao Puzigaća, a Grković je sve ostale", rekao je optuženi.

Petrović je sudskom veću kazao kako se boji da kaže imena onih koji su učestvovali u tuči jer se plaši za svoj život i da ne "završi u kontejneru".

"Moj život je ugrožen. Plašim se za svoju bezbednost", rekao je Petrović.

Optuženi Grković je negirao navode Petrovića da je bio organizator napada, kao i ostali optuženi, navodeći da Petrović laže.

Odbranu je danas izneo i optuženi Bojan Matijević koji je rekao da je čuo da će na Obilićevom vencu biti tuča i da je video kako trojica jednog dečka koji je ležao na zemlji udaraju rukama i nogama po leđima i stomaku i govorio: "Pliz, stop" (Molim vas, prekinite).

"Ja sam mislio da će biti normalna tuča, a ne kako je ispalo", rekao je optuženi negirajući svoj iskaz koji je dao u policiji a u kom je, između ostalog, naveo da su na licu mesta i u tuči učestvovali optuženi Grković, Vladan Suvajac, Jovan Karbić, Branimir Četnik i Dragan Tomasović.

Bris Taton je brutalno prebijen 17. septembra prošle godine u centru Beograda.

Optuženima se na teret stavlja teško ubistvo.

Suđenje se nastavlja sutra, kada će odbranu izneti preostala dvojica optuženih.

Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća su u bekstvu i njima se sudi u odsustvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: