Produženje važenja dokumenata?

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se razmatra mogućnost produženja važenja ličnih karata i starih pasoša.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2010.

13:51

Default images

Ministar je zamolio građane da imaju razumevanja zbog gužvi pri izdavanju dokumenata jer MUP nema mogućnosti da zaposli više ljudi na tim poslovima. Na proslavi dana Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, Dačić je rekao da je do sada izdato 1,9 miliona novih biometrijskih pasoša, što je za oko pola miliona pasoša više nego što ih je izdato ukupno u prethodnih deset godina.

Prema njegovim rečima, samo u martu je izdato oko 150.000 novih pasoša, što je posledica vizne liberalizacije.

Dačić je rekao da na poslovima izdavanja dokumenata radi oko 300 ljudi, zbog čega nije moguće da se ceo proces ubrza, iako se
dokumenta izdaju i subotom, a radno vreme je od 8 do 19 sati.

Ministar je rekao da se, zbog svega toga, razmatra mogućnost da se rok za izdavanje ličnih karata, koje moraju da budu zamenjene do 2011. godine, produži jer se radi o dokumentu koji moraju da poseduju svi punoletni građani.

Dodao je da se razmatra i produženje važenja starih putnih isprava, pre svega zbog toga što mnogi građani Srbije u dijaspori nisu zamenili pasoše. Stari, takozvani plavi pasoši, međutim, i dalje neće biti obuhvaćeni viznom liberalizacijom.

Dačić je izjavio da očekuje da će građanima Srbije biti izdato i više od dva miliona pasoša, koliko je prvobitno bilo naručeno da se izradi obrazaca, a da će uskoro početi zamena saobraćajnih i vozačkih dozvola kao i tablica, što će MUP takođe morati da obavi sa postojećim kapacitetima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: